Gå til hoved-indhold
23. november 2014 - kl. 05.11

Juletræ på Rådhuspladsen fra en villahave i Larvik

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Juletræet på Rådhuspladsen i Frederikshavn kommer fra Larvik. TV Vestfold var med, da træet blev fældet.
Af: Michael Frederiksen

Det store juletræ på Rådhuspladsen i Frederikshavn kommer for 68. år i træk fra Larvik. Mange tror sikkert, at det bliver fældet i en norsk skov, men som det fremgår af denne video, er det langt fra tilfældet.

Se indslag fra TV Vestfold her.

Juletræet, som tændes på fredag i forbindelse med Open By Christmas, har i over 40 år stået i Bjørn Meløs have i Larvik. Det var hans kone, som plantede det. Tidligere i år blev Bjørn Melø kontaktet af Larvik Kommune, som ønskede at fælde træet og traditionen tro forære det til sin danske venskabskommune, Frederikshavn.

- Borgmesteren mente, det var et fint træ, og det er dejligt at glæde andre. Jeg håber, at danskerne bliver strålende glade, for det er jo et flot træ, smiler Bjørn Melø.

Han er lidt delt i sin holdning til træets skæbne. På den ene side synes han, det er sjovt, at træet skal til Frederikshavn, og træet skyggede desuden så meget, at han er glad for, det nu er væk. På den anden side er det altid vemodigt at se et stort og flot træ blive fældet - endda et træ, som hans kone har plantet.

Knut Hjalmar Gulliksen fra Larvik Kommune siger til TV Vestfold, at kommunen sætter stor pris på samarbejdet med Frederikshavn Kommune. 

- Borgmesteren er altid med nede i Frederikshavn, og vi får meget tilbage i den sammenhæng, siger Knut Hjalmar Gulliksen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...