Gå til hoved-indhold
19. marts 2024 - kl. 21.03

Kampvalg til generalforsamlingen i Skagen Erhvervsforening

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Generalforsamlingen i Skagen Erhvervsforening bød på kampvalg til både bestyrelsen og forretningsudvalget samt et spændende indlæg fra CEO Dan Knudsen om Skagen Salmon og produktion af bæredygtige laks.

Tirsdag eftermiddag deltog 31 personer i Skagen Erhvervsforenings generalforsamling.

Dan Knudsen gavde et spændende indlæg. Han fortalte om Skagen Salmons rejse og deres nyetablerede 26.000 kvadratmeter store aquakultur-anlæg til landbaseret opdræt af laks samt slagtning. Det nye anlæg er anderledes i forhold til traditionelt opdræt. Alt foregår på land og under kontrollerede forhold, som minimerer miljøaftrykket ved produktionen af laks. I processen bliver der fjernet omkring 90 procent af al kvælstof og fosfor i egen aktivt slambehandlingsanlæg.

- Skagen Salmon er blandt de første i verden til at implementere et landbaseret anlæg til produktion af bæredygtig laks. Anlægget forventes årligt at producere 3.600 tons laks, fortalte Dan Knudsen.

Under formand Allan Kastors beretning fortalte en af arbejdsgrupperne, at der arbejdes på at etablere et boligmiljø med 16 lejligheder i centrum af Skagen. Boligerne er tiltænkt unge i alderen 26-32 år og egner sig perfekt til singler, par eller par med et barn.

Lejlighederne er placeret tæt på centrum, kulturtilbud og caféliv og lægger op til, at fritidsaktiviteterne er lige ude for døren.

Skagen har forholdsvis let ved at tiltrække unge fra hele landet, blandt andet på grund af de spændende jobmuligheder i byen. Men det er sværere at fastholde dem. En stor del fraflytter igen, da de ikke får opbygget sociale relationer med andre ligesindede i lokalområdet. Det håber arbejdsgruppen, at disse boliger kan ændre på.

Der var fokus på den grønne omstilling.

- Vi står overfor en stor transformation fra fossil energi til grøn energi. Men her er vi udfordrede i Skagen, fordi elnettet ikke har kapacitet til at løfte hele den grønne omstilling. Erhvervshus Nord har derfor igangsat en særlig indsats for at få politisk fokus på udbygning af el-transmissionsnettet fra Aalborg til Skagen. Det er et langsigtet arbejde. Men det er helt afgørende, at vi lykkes, da vores virksomheder har udsigt til store udgifter til CO2-afgifter og til kunder, der fravælger os, hvis vi ikke kan levere grønne produkter og ydelser, herunder vores krydstogtsanløb, sagd erhvervsdirektør Niels Bay Christensen.

Bestyrelsen i Skagen Erhvervsforening består af 18 bestyrelsesmedlemmer, herunder 12 udpegede bestyrelsesmedlemmer og seks generalforsamlingsvalgte. På en ekstraordinær generalforsamling i januar 2024 blev det besluttet at udvide antallet af generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer fra fire til seks.

Det betød, at der ved dagens generalforsamling skulle vælges i alt fire bestyrelsesmedlemmer. To siddende bestyrelsesmedlemmer var på valg: Rikke Gandrup, Color Hotel Skagen og Jakob S. Johnsen, HjulmandKaptain. Rikke Gandrup valgte at genopstille, mens Jakob S. Johnsen ikke ønskede at fortsætte i bestyrelsen.

Herudover stillede følgende fire kandidater op: Lars Østerstrand Mikkelsen, Hjulmandkaptain, Lisette Vind Ebbesen, Skagens Kunstmuseer, Susanne Nielsen, Skagen Pelagic, og Jakob Sund, Jakobs Café & Bar.

Følgende fire kandidater blev valgt ind i bestyrelsen: Rikke Gandrup, Susanne Nielsen, Jakob Sund og Lisette Vind Ebbesen.

Efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig, og også her var der kampvalg til forretningsudvalget.

- Hvis man er aktiv i frivillige foreningsbestyrelser, så ved man, at det kan være svært at rekruttere medlemmer. Derfor er vi enormt stolte af, at der igen i år var kampvalg. Det viser, at erhvervet er engageret og interesseret i arbejdet med vækst og udvikling i området, mener Allan Kastor.

Bestyrelsen for Skagen Erhvervsforening ser således ud som følgende:
Forretningsudvalg:
• Allan Kastor, Sparekassen Danmark, (formand), generalforsamlingsvalgt 2024
• Klaus Henry Kristoffersen, FF Skagen (1. næstformand), generalforsamlingsvalgt 2024
• Susanne Nielsen, Skagen Pelagic (2. næstformand), generalforsamlingsvalgt 2024

De tre forretningsudvalgsmedlemmer er samtidig Skagens Erhvervsforening repræsentanter i 
Frederikshavn Erhvervsråd.

Den øvrige bestyrelse i Skagen Erhvervsforening ser herefter ud som følgende:
• Ulla Mosich, Aalbæk Badehotel ApS, udpeget af Turistforeningen Toppen af Danmark
• Michael Isaksen, Poul Eeg Camping, udpeget af Foreningen af Campingpladser Skagen 
Kommune
• Kathja Ryom, Socialpædagogerne, udpeget af FH Frederikshavn
• John Jakobsen, Formand, udpeget af Skagen Fiskeriforening
• Diddan Karstensen, Karstensens Skibsværft A/S, udpeget af DI Vendsyssel
• Mads Larsson, Werner Larsson Fiskeeksport A/S, udpeget af Skagen Fiskeeksportørforening
• Jens Gram, formand, udpeget af Skagen Håndværker- og Industriforening, SMV Danmark
• Willy B. Hansen, Havnedirektør, udpeget af Skagen Havn
• Peter Møller, Saga Shipping, udpeget af Service Team Skagen
• Peter E. Nielsen, Expert Aalbæk ApS, Udpeget af Aalbæk Håndværker & Handelsstandsforening
• Niels Nordmann, Prime Ocean, Udpeget af Areallejerforeningen på Skagen Havn
• Rikke Gandrup, Color Hotel Skagen, generalforsamlingsvalgt 2024
• Lisette Vind Ebbesen, Skagens Kunstmuseer, generalforsamlingsvalgt 2024
• Jakob Sund, Jakobs Café & Bar. generalforsamlingsvalgt 2024
• Pt. ingen udpegede, Skagen Handelsstandsforening

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...