Gå til hoved-indhold
15 november. 2023

Toppen af egoisme: Klit ødelagt og strandområde ved Kæret ryddet

 • 1 af 5
  Det er et område med værdifuld natur.
 • 2 af 5
  Minigraveren er kørt over klitten for at komme ind i området.
 • 3 af 5
  - Alt er jævnet med jorden og rykket op med rod, beklager Anna Brita Nedergaard.
 • 4 af 5
  Kvaset er endnu ikke fjernet fra området.
 • 5 af 5
  Her ses området ved udløbet af Elling Å. Kvaset ligger endnu på jorden.
Af: Michael Frederiksen

- Jeg er forarget. Det er toppen af egoisme, når ejere af luksussommerhuse rydder så stort et område, fordi de vil se de blå bølger.

Ordene kommer fra Anna Brita Nedergaard, der til sin store overraskelse har konstateret, at et cirka 150 meter langt område tæt på stranden ved Elling Å's udløb ved Kæret er ryddet for træer og buske.

- Det er et voldomt stort område. Jeg forstår det ikke. De har også ødelagt en klit for at få en minigraver ind på arealet. Det ser ud som om, at den har kørt på stranden det meste af fra Strandby, siger Anna Brita Nedergaard.

I en tid, hvor vi skal passe på vores natur, og biodiversitet er prioritetet højt, overrasker det hende, at Grundejerforeningen Kærstrand tilsyneladende har fået tilladelse af Frederikshavn Kommune.

Området er ifølge Anna Brita Nedergaard rigt på fugle. Den sjældne blåhals har ynglet i nærområdet de seneste par år, skægmejsen og rødrygget tornskade er andre spændende fugle i netop det område.

- Det er skørt, hvad der er foregået. Jeg kunne måske forstå det, hvis de havde fået lov til at skære toppen af træer og buske, men alt er jævnet med jorden og rykket op med rod, beklager Anna Brita Nedergaard.

Området ligger i Kæret. De sommerhuse, som ligger tættest på, har adresse på Lerbækvej. Parkerer man sin bil ved broen, som går over Elling Å, skal man gå over broen og dreje til højre lige inden stranden. Efter godt 100 meter begynder det område, hvor der er fjernet træer og buske.

Anna Brita Nedergaard bor i Frederikshavn og går ofte tur i området ved Kæret.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...