Gå til hoved-indhold
09. juli 2024 - kl. 00.07

Klubtur i den svenske skærgård ved Fjällbacka

  • 1 af 9
  • 2 af 9
  • 3 af 9
  • 4 af 9
  • 5 af 9
  • 6 af 9
  • 7 af 9
  • 8 af 9
  • 9 af 9
Af: Michael Frederiksen

10 forventningsfulde medlemmer af Frederikshavn Havkajakklub har været på klubtur i den svenske skærgård. Udgangspunktet for turen var Rörviks Camping ved Hamburgsund – tæt på Fjällbacka i den svenske skærgård.

Fjällbacka er også kendt som udgangspunktet for Camilla Läckbergs kriminalromaner. Skærgården ud for Fjällbacka betegnes af mange som verdens smukkeste skærgård og et eldorado for kajakroere.

Nogle boede i medbragte telte på campingpladsen, mens andre blev indlogeret i pladsens hytter. Efter at være kommet på plads og have slået telte og pavilloner op var det tid til turens første tur i kajak. Turen gik sydpå omkring Kiddöen og et hvil på en strand på Dannemark.

- Dagens tur blev på 16 kilometer, inden vi var hjemme igen til en fortjent lækker aftensmad, som var lavet af to af klubbens medlemmer, fortæller formand Hans Chr. Højslet.

Fredag bød på en herlig dagstur nordpå op gennem Hamburgsund, forbi kabelfærgen og videre ud omkring mange af de fantastiske øer i skærgården.

- Vi skulle naturligvis lige et smut forbi den idylliske ø Trinisla. Herfra videre til den lille lagune på sydsiden af Porsholmen, hvor vi spiste vore medbragte madpakker. Efter en god lang pause gik turen videre indenom Fjällbacka, hvor vi skulle prøve kræfter med at komme under den lave bro inde i bunden af lystbådehavnen. Herfra gik turen videre til Gåsön, hvor der blev budt på hjemmebagte hindbærsnitter til eftermiddagskaffen. Tilbage på campingpladsen stod den på den traditionsrige grill-aften. Turen blev på 26 kilometer, fortæller formanden.

Lørdag var der lidt mere blæsevejr, hvorfor frederikshavnerne kørte lidt nordpå og satte kajakkerne i vandet ved Havstenssund og dermed lidt mere ”inde i landet” end direkte ude i skærgården.

- Bortset fra det var der lige så smukt i dette område, som længere ude i skærgården. Lørdagens tur blev på 15 kilometer, inden vi satte kajakkerne på taget af bilerne og kørte hjem til campingpladsen igen. Søndag pakkede vi lejren sammen, inden vi drog på sightseeing-tur i Grebbestad og kørte til Göteborg for at tage færgen hjem igen, siger Hans Chr. Højslet.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...