Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Køber grund i midtbyen og planter vilde blomster

Jacob Risgaard elsker at glæde andre. Han har ligt købt en grund i Frederikshavn, fordi hans svigermor dermed undgår et højhus som genbo.
Erhvervsmanden Jacob Risgaard fra Frederikshavn har købt en større ubebygget grund i Frederikshavn midtby udelukkende for at glæde sin svigermor.

 

Det afslørede han i programmet "Ud af hamsterhjulet", som i dag blev sendt til alle elever i 8., 9. og 10. klasse i Frederikshavn Kommune. Programmet bød på fire hæsblæsende timer med næsten 30 spændende gæster.

Jacob Risgaard fortalte, at det fedeste han ved, er at glæde andre.

- Ved du, hvad jeg lige har gjort for min svigermor? Hun bor i midtbyen i Frederikshavn, og lige overfor er der en stor grund, som hun var så bange for, at der en dag blev bygget et højhus på. Men jeg har netop købt den grund af kommunen, og nu laver vi en insektmark. Vi pløjer hele grunden op og planter en masse vilde blomster på grunden, og først hvis min svigermor bliver træls, bygger vi et højhus, grinte en veloplagt Jacob Risgaard.

Den 43-årige erhvervsmand, som hver torsdag aften i disse uger kan opleves i Løvens Hule på DR1, havde en omtumlet barndom, og han uddelte flere gode råd til de unge mennesker, som var programmets målgruppe.

- Jeg skulle nok have lyttet lidt mere efter i dansk, så jeg kunne finde ud af at skrive og stave ordentligt. Jeg har vitterligt én til at sidde ude på Coolshop, som tjekker, at der ikke er for mange tegnsætningsfejl og stavefejl, når jeg lægger noget ud på Facebook, Instagram og LinkedIn, sagde en ærlig Jacob Risgaard.

Han afslørede også, at han hadede matematik, og det indebar, at han fik en del kridt og tavlepinde i hovedet.

Fortryder du din useriøse indstilling i skolen?

- Nej, du må aldrig fortryde noget, så længe du ikke har skadet eller såret andre. Det allervigtigste i folkeskolen er at være en god kammerat. Lærer du det, har du empati. Det vil sige, at du kan føle, hvordan andre har det. Hvis du er rigtig god til det, bliver du den dygtigste i verden, lød det fra Jacob Risgaard.

Han sagde, at han i skolen ofte stillede sig selv spørgsmålet: Hvad skal jeg bruge det til? Det har han senere i livet fundet ud af. Eksempelvis lærte han først værdien af gruppearbejde, da han involverede sig i Coolshop.

- Jeg blev først rigtig god, da jeg fandt sammen med nogen, som er gode til alt det, jeg ikke er så god til, fortalte Jacob Risgaard.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Gistrup Film

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close