Gå til hoved-indhold
08. juni 2024 - kl. 00.06

KulturCamp 2024 – for alle kreative unge i Frederikshavn Kommune

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Drama, Billedkunst, Forfatter, Film eller Musik. Fordyb dig i et kreativt fag i en hel uge. Igen i år holdes der KulturCamp i Frederikshavn. Campen finder sted i Maskinhallen mandag til fredag i uge 27, og det er for alle unge i 6.-10. klasse i hele kommunen.

Som den eneste kommune i Nordjylland tilbyder Frederikshavn de unge i kommunen en fed sommercamp, hvor man kan få lov at arbejde med et kreativt fag i hele den første uge af skolernes sommerferie. KulturCampen afvikles for tredje år i træk, og arrangørerne håber, at mange unge vil gribe muligheden og tilmelde sig dette års camp.

- Det er fedt at få lov til at fordybe sig og have så meget selvbestemmelse over sine egne projekter. Det er fedt at møde en masse andre unge, der har samme interesser, siger Freja, der var med på KulturCampen både i 2022 og 2023.

De unge, der deltager i KulturCampen, skal gå på hver deres hold hele ugen, men hver dag er der fælles morgensamling, og alle unge spiser også frokost sammen i Maskinhallen. Derudover kommer deltagerne på de forskellige hold også til at samarbejde om nogle af deres projekter. De forrige år har musikholdet for eksempel lavet musik til filmholdenes film og til billedkunstholdets fernisering. På den måde lærer de unge hinanden at kende på kryds og tværs af holdene – og nye venskaber opstår måske.

KulturCampen er arrangeret af Musikskolen, Maskinhallen, FilmMaskinen, Ungdomsskolen og Biblioteket i Frederikshavn Kommune, og der bliver plads til op til 90 unge, der kan bruge hele ugen på at arbejde på forskellige kreative hold. På campen vælger de unge sig ind på ét af de fem hold: Film, Musik, Billedkunst, Forfatter eller Drama.

På holdene får de undervisning af professionelle fagfolk, der virkelig kan deres fag, og som er klar på at lære fra sig. Der bliver både tid til fordybelse, eksperimenter og sjove øvelser. Underviserne kender målgruppen godt, og de ved, hvad der skal til for at vække de unges interesse for de kreative fag.

- Vi oplever hvert år, at der på campen bliver knyttet bånd imellem de mange unge og at nye venskaber opstår. Som ugen skrider frem, bliver der mere og mere snak og pjatten hen over bordene til fælles frokosten, og det var en fornøjelse at se. På Campen bliver de unge virkelig en del af et stort, kreativt fællesskab, samtidigt med at de også får lov at gå i dybden med deres egne projekter på de forskellige hold, udtaler koordinator for KulturCampen, Marie Weiergang.

Fredag 5. juli bliver KulturCampen afsluttet med et event, hvor de unge viser det frem, som de har lavet i løbet af ugen. Der vil både være visning af film, oplæsninger, en udstilling og fremførelse af musikholdets produktioner og dramaholdets forestilling. Campens deltageres familier og andre interesserede bliver inviteret med til eventet, som finder sted i Maskinhallens store sal.

- Man får nye venner og lærer noget om nye ting, som måske kan blive éns nye interesse. Vi havde det rigtig sjovt på vores hold. Man får lov at lave nogle ting, som man ikke før har prøvet, siger Knud på 13 år, som var med til KulturCampen i 2023.

KulturCamp 2024 er fra mandag 1. juli til fredag 5. juli. Alle dage kl. 9-14. Det koster 300 kroer at være med på campen, og det beløb dækker frokost alle dage og en T-shirt til alle deltagere. Som noget nyt kan deltagere, der bor mere end 12,5 kilometer væk, få et tilskud på 250 kroner til deres transport.

Kender du en ung, der gerne vil være med på KulturCampen, så kan du finde mere information på hjemmesiden Kulturcamp.dk. Her kan du også læse om holdene, underviserne og om de praktiske informationer. Tilmeldingssystemet er åbent nu og der er sidste frist for tilmelding 14. juni.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...