Gå til hoved-indhold
02. juli 2024 - kl. 11.07

Lastbilchauffører kritiserer sikkerhed ombord på Stena Lines færger

  • 1 af 1
    Stena Line understreger, at sikkerheden har højeste prioritet hos rederiet. Foto: Stena Line
Af: Michael Frederiksen

Lastbilchauffører kritiserer sikkerheden ombord på Stena Lines færger mellem Frederikshavn og Göteborg. Vogntogene bliver ifølge chaufførerne stuvet så tæt sammen, at det kan være svært overhovedet at komme ud af køretøjerne. Og er man først ude, må man ofte kravle under trailere for at komme på tværs af vogndækket og videre op til færgens opholdsområde, skriver Lastbil Magasinet.

Fem ud af de otte chauffører, som Lastbil Magasinet har talt med, har oplevet slet ikke at kunne komme ud af bilen. Alle otte chauffører oplever jævnligt at måtte kravle under en trailer for at komme på tværs af vogndækket, fordi lastbilerne bliver parkeret så tæt på den forankørende, at man ikke kan passere imellem.

- Bilerne pakkes, så man nærmest ikke kan komme ud af dem. Det er jo i sig selv en sikkerhedsfare. Vi har parlamenteret i lang tid med dem. Men brokker man sig, får man at vide, at man holder kæft eller kører af igen, fortæller lastbilchauffør Mark Hvidberg Kristensen.

Michael Nørgaard Hansen nikker genkendende til kritikken af forholdene på Stena Danica og Stena Jutlandica.

- Jeg har selv prøvet at være nødt til at blive i bilen, fordi jeg ikke kan komme ud ad den. Jeg er sådan set ligeglad, men det er jo ikke i orden. Sikkerhedsmæssigt er det helt ad helvedes til, hvis der sker et eller andet. Går der ild om bord, eller går den ned, så er du prisgivet, siger han til Lastbil Magasinet.

Stena Lines kommunikationschef, Maria Hellbjörn, understreger, at sikkerheden har højeste prioritet hos rederiet.

- Vi sikrer os, at det er muligt at komme ud af førerhuset enten på den ene eller den anden side af bilen samt at der altid er en branddør foran eller bagved hver ekvipage, beroende på, hvor på skibet lastbilen er parkeret, skriver Stena Line til Lastbil Magasinet.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...