Gå til hoved-indhold
20. marts 2024 - kl. 20.03

Livemusik i Skagen: Stort byrådsflertal for uændrede regler i 2024

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Restaurationsforskriften fortsætter uændret i Skagen i 2024. Det blev vedtaget på aftenens byrådsmøde i Frederikshavn Kommune. Spørgsmålet om livemusik i Skagen splittede igen Socialdemokratiet, hvor Martin Kelkelund - i lighed med tidligere - stemte imod at køre videre med de nuværende regler. Det samme gjorde Erik Kyed Trolle, som har forladt Socialdemokratiet og nu er løsgænger. Byrådets 27 øvrige medlemmer stemte alle for, at restaurationerne skal have mulighed for at søge op til 10 dispensationer.

- Jeg har fra dag 1 altid været meget skeptisk. Vi har ultimativt det mest liberale dispenationskatalog i hele Danmark inden for dette område. Restaurationsforskriften vil have godt at blive revideret. Jeg kan ikke stemme for, at vi understøtter en praktik, som jeg ser som værende alt for liberal, forklarede Martin Kelkelund.

For bare to uger siden annullerede et flertal i Plan- og Miljøudvalget restaurationsforskriften. Det skete på baggrund af, at Miljø- og Fødevareklagenævnet har afgjort, at kommunens restaurationsforskrift er omfattet af reglerne om miljøvurdering. Administration og politikere - med undtagelse af løsgængeren Peter Sørensen - vurderede på den baggrund, at det var ensbetydende med en annullering af restaurationsforskriften.

Peter Sørensen var uenig i administrationens tolkning, så han standsede sagen.

- Havde jeg ikke gjort det, havde vi ikke haft en restaurationsforskrift i dag. Først da jeg "involverede" hele byrådet, lyttede man til min holdning og gik videre med sagen til Nævnenes Hus, siger Peter Sørensen.

Et brev fra Nævnenes Hus, som kommunen modtog tirsdag, viste, at Peter Sørensen havde ret. Nævnet har ikke kompetence til at forholde sig til forhold omkring restaurationsforskriftens indhold eller gyldigheden af denne.

Dermed var der opstået en ny situation på onsdagens byrådsmøde, og det endte altså med, at mulighederne for 10 dispensationer pr. restaurant fortsætter i 2024. Det blev besluttet med stemmerne 27-2.

- Denne sag har trukket tænder ud på os allesammen. Jeg blev glad, da jeg så indstillingen i håbet om en mere tidsvarende restaurationsforskrift, der tager hensyn til alle parter. Min holdning er uændret. Lad os nu tage fat om nældens rod og få det ordnet én gang for alle, argumenterede Erik Kyed Trolle sit ønske om at at få udarbejet en mijøscreening.

Efter Plan- og Miljøudvalget for to uger siden annullerede restaurationsforskriften, har Horesta, Toppen af Danmark, Skagen Handel og Skagen Erhvervsforening henvendt sig til samtlige byrådspolitikere med et utvetydigt ønske om ikke at annullere restaurationsforskriften. For disse foreninger var afgørelsen på byrådsmødet derfor en stor sejr.

Borgmester Birgit S. Hansen er overbevevist om at støj-problematikken i Skagen fortsætter.

- Vi er ikke færdige. Spørgsmålet er, om vi nogensinde bliver færdige. Støj er et prarameter, der kan påvirke folks livskvalitet. Danmarks mest liberale restaurationsforskrift forpligter. Hvordan håndterer vi så denne liberale fortolkning? Ja, i 2023 var der kun fire klager, noterede borgmesteren.

Peter E. Nielsen, formand for Plan- og Miljøudvalget, oplyste, at Frederikshavn Kommune fortsætter sin kontrol af livemusikken i Skagen.

- Vi kommer til at gøre det samme i år som i 2023. Her gav vi 82 dispensationer. Vi modtog fire klager fordelt på to spillesteder. Vi havde 12 kontroldage med 295 observationer over to måneder. Vi brugte 180 arbejdstimer, og vi påtænker at gøre det samme i 2024, lød det fra Peter E. Nielsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...