Gå til hoved-indhold
22 september. 2022

Lokalhistoriske arkiver reddes i de tre store byer

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: Kanal Frederikshavn

De lokalhistoriske arkiver er reddet. Det oplyser Nordjyllands Kystmuseum i en pressemeddelelse.

I forbindelse med gennemførelsen af Frederikshavn Kommunes reduktion af kommunens tilskud til Nordjyllands Kystmuseum har det i samarbejde med kommunen vist sig, at reduktionen gennemføres på en måde, der giver et vist økonomisk frirum.

Dette frirum udnyttes nu af museet til at tage de lokalhistoriske arkiver i Tinghuset i Skagen, på Bangsbo i Frederikshavn og i Clasens Gård i Sæby ud af spareplanen, dog således, at en fuldtids arkivarstilling ved arkivet på Bangsbo reduceres til en deltidsstilling. Derved bevares borgernes adgang til arkivalierne på de tre lokationer i Skagen, på Bangsbo og i Sæby.

- Museet er naturligvis opmærksom på den debat, som beslutningen i konsekvens af besparelserne medførte. Det skal i den sammenhæng understreges, at Nordjyllands Kystmuseum er et af de efterhånden få museer i Danmark, der har opretholdt arkivdriften. Ved adskillige museer har man i de forløbne år udskilt arkiver, men ved Kystmuseet har vi holdt fast på dem, og der er en stor glæde at konstatere, at vi fortsat kan gøre det i kraft af den måde, hvorpå den kommunale budgetreduktion gennemføres, siger direktør og forskningschef Henrik Gjøde Nielsen.

Tilbage står fortsat de resterende dele af den tidligere udmeldte spareplan. Der skal stadig findes godt 650.000 kroner i driften.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...