Gå til hoved-indhold
04 september. 2023

Lukning af genbrugspladser: Landdistrikterne og klimaet taber

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Verdensmålsugen er netop skudt i gang i Frederikshavn Kommune. Det sker i samme uge, som politikere skal indlede diskussionen om en fremtidig struktur for genbrugspladser. Det foreslås at lukke 11 pladser, så der kun er genbrugspladser i Frederikshavn, Sæby, Skagen og Ålbæk.

 

- Det ikke alene skævvrider servicen for kommunens borgere, men vi tillader os også at spørge, hvor "det grønne" er i forslaget? Op imod 20 kilometers transport til nærmeste genbrugsstation er i hvert fald et stort skridt i den forkerte retning, mener byrådsmedlemmerne Lone Haugaard og Mette Hardam, begge fra Venstre.

De noterer, at Frederikshavn Kommune bryster sig af at have en landdistriktsstrategi.

- Men i det forslag, som Plan- og Miljøudvalget i dag skal behandle, er det svært at få øje på. Vi skal minde om, at en tredjedel af kommunens borgere bor i landdistrikterne, siger de to Venstre-byrådsmedlemmer.

Forslaget lægger ikke kun op til at nedlægge 11 pladser. Der skal også ske en harmonisering med nabokommunernes åbningstider.

- Altså endnu en serviceforringelse. Vi tror på en anden vej. Vi tror på, at tilgængeligheden til genbrugspladser er en vigtig brik i målet om at nå større genanvendelse. Vi skal se på muligheder, for eksempel partnerskaber med landsbyerne og endnu bedre åbningstider med flere døgnåbne og ubemandede pladser, udtaler Lone Haugaard og Mette Hardam.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...