Gå til hoved-indhold
14 november. 2023

Mange nye aktiviteter: Frederikshavn Svømmehal er ikke bare en svømmehal

  • 1 af 3
    Frederikshavn Svømmehal er i dag meget mere end en svømmehal.
  • 2 af 3
    - Et af vores vigtigste krav omkring afvaskning er, at man skal vaske sig uden badetøj. Hvis man ikke kan bade offentligt uden tøj på sammen med andre, skal man nok overveje turen i svømmehallen, siger halinspektør John Philipsen.
  • 3 af 3
    Halinspektør John Philipsen ses her sammen med Signe Harde, PR-medarbejder, livredder, servicemedarbejder og massør i Frederikshavn Svømmehal.
Af: Andreas Toft Hjortholm

Frederikshavn Svømmehal er meget mere end en traditionel svømmehal. Antallet af aktiviteter er stigende, og de mange muligheder uden for vandet - wellness og fitness - bruges flittigt af folk i alle aldre. På lørdag er der premiere på Midnatsdisko.

- Engang var svømmehallen bare et sted, hvor voksne kom for at motionssvømme og børn og familier kom for at have en hyggelig dag, hvor børnene fik brændt en masse energi af. I dag er det også et sted, man kommer, hvis man trænger til ro og velvære eller hvis har brug for at finde sig selv, konstaterer John Philipsen, halinspektør i Frederikshavn Svømmehal

Svømmehallen er for ALLE, og personalet lægger stor energi i at planlægge og arrangere events for både børn og voksne. Som noget helt nyt er der lørdag 18. november premiere på Midnatsdisko.

- Midnatsdisko er noget helt nyt. Det er en aften, hvor vi inviterer børn og unge i alderen 10-15 år til fest i svømmehallen. Aftenen står på høj musik, diskolys, mange store badedyr, spring fra plateau, waterballz og en masse andre sjove aktiviteter som man ikke oplever på en normal dag i svømmehallen, siger Signe Harde, PR-medarbejder, livredder, servicemedarbejder og massør i Frederikshavn Svømmehal.

Nytænktt Diskoaften og Sjov Lørdag
Midnatsdisko er ikke at forveksle med den meget populære Diskoaften, som også er blevet nytænkt. Diskoaften vil fremadrettet blive afholdt tirsdage i efterårsferien, vinterferien og påskeferien. Her vil man kunne opleve mange af de samme aktiviteter, som til midnatsdisko, dog i en mere familievenlig version.

Et andet nyt event er Sjov Lørdag. Det løb første gang af stablen i efterårsferien og vil fremadrettet blive afviklet den tredje lørdag i måneden. Når der er Sjov Lørdag, findes der ekstra badedyr frem, der vil være mulighed for at prøve de populære waterballz og der bliver åbnet for plateauet. Sjov Lørdag er for vandhunde i alle aldre.

Lyset og den beroligende musik sætter rammen
Familie-wellness er ligeledes kommet på programmet i Frederikshavn Svømmehal og blev også holdt for første gang i efterårsferien.

- Det er en aften, hvor man kan tage sin familie med til en hyggelig aften i svømmehallen. Her er der mulighed for at opleve den hyggelig stemning i svømmehallen, når lyset slukkes, og hallen lyses op fra bassinerne. Lyset og den beroligende musik sætter rammen, mens hyggelige aktiviteter og konkurrencer er med til at gøre denne aften helt speciel, siger Signe Harde.

Saunagus er populært
Til Familie-wellness har børnene også mulighed for at være med til familievenlige saunagus, ligesom de også har mulighed for at prøve en tur i det vulkanske dampbad eller en tur i koldvandskaret.

For den voksne målgruppe er det især de populære saunagus, der trækker. Frederikshavn Svømmehal tilbyder flere saunagus dagligt og især mandag, onsdag og fredag aften er godt besøgt, når der er seriegus på programmet. Seriegus indebærer, at der laves tre saunagus med 30 minutters mellemrum.

Den første fredag i måneden er der desuden Relax-aften. Denne aften er også blevet meget populær, da der her lægges særlig meget vægt på ro og velvære, da alle aktiviteter som badedyr, rutsjebaner, vipper med mere lukkes. Der er hele fem saunagus i løbet af aftenen, og gæsterne har desuden fri adgang til den infrarøde sauna. Som noget ekstra står personalet klar med lidt forfriskende snacks til de gæve gusgængere.

Hygiejnereglement skal respekteres
John Philipsen, Signe Harde og resten af personalet i Frederikshavn Svømmehal har en bøn til, at de gæster, som besøger Frederikshavn Svømmehal, respekterer hallens hygiejnereglement.

- Et af vores vigtigste krav omkring afvaskning er, at man skal vaske sig uden badetøj. Hvis man ikke kan bade offentligt uden tøj på sammen med andre, skal man nok overveje turen i svømmehallen, mener John Philipsen.

De to medarbejdere henviser blandt andet til, at især unge ofte gerne vil undgå at vaske sig ordentligt, inden de går ind i svømmehallen.

- Frederikshavn Svømmehal er et tilbud. Alle er velkomne i svømmehallen, men hvis ikke man kan/vil overholde de regler, der er, så skal man nok overveje at søge andre steder hen, opfordrer John Philipsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...