Gå til hoved-indhold
22. juni 2024 - kl. 12.06

Maritime Stars: Crestwing i Frederikshavn blandt de fem udvalgte

  • 1 af 1
    Første deltager ved pitchkonkurrencen var Crestwing, der endte med at blive udvalgt til det videre forløb i Maritime Stars.
Af: Michael Frederiksen

Danmarks fem bedste maritime startups er netop blevet håndplukket til Maritime Stars – et forløb, hvor innovative startups blive hjulpet videre af branchens store, etablerede maritime virksomheder. Crestwing i Frederikshavn er blandt de udvalgte.

Et dommerpanel, bestående af blandt andet Viking Life-Saving Equipment, DESMI, Alfa Laval, MAN Energy Solutions, Semco Maritime, DanPilot, DFDS, Gatehouse og HOYER, har fundet de fem startups, der kan blive Danmarks næste maritime erhvervssuccesser ud fra innovationsniveau, skalerbarhed og holdet bag.

Vinderne er: Crestwing, der arbejder med bølgeenergi. Flowpoint, der arbejder med et maritimt advarselssystem til evakuering. Kanda, der arbejder med avancerede træningssimulationer. Laser-Clean, der har udviklet en kraftfuld laser til afrensning. Og Renable, der arbejder med cirkulært stål.

Ud over æren får de fem startups plads på det eftertragtede Maritime Stars Acceleratorforløb, hvor de gennem syv måneder skal danne tæt parløb med Det blå Danmark, og bliver hjulpet på vej til at blive levedygtige og skalérbare virksomheder.

HOYER, der er leverandør af intelligente motorløsninger, er en af de 35 virksomheder, der var med i dommerpanelet i år, og som ser et stort potentiale i at samarbejde med startup-virksomheder.

- Personligt er jeg drevet af entrepreneurship, og Maritime Stars er en oplagt måde for HOYER at hjælpe nye talenter ind i branchen. De fem startups har virkeligt noget på hjertet med mange perspektiver på nye løsninger til den maritime industri. Flere beskæftiger sig med grøn omstilling, og det er interessant for os i forhold til vores forretningsstrategi, hvor vi netop gerne vil tilføre vores kunder en ekstra værdi, fortæller Henrik Sørensen, der er CEO i HOYER.

Undervejs i Maritime Stars får Henrik Sørensen mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med startupvirksomhederne, når han sammen med mange andre etablerede virksomheder er del af det netværk, som er mentorer, eksperter og på sigt måske investorer for de fem startups.

Crestwing, Flowpoint, Kanda, Laser-Clean og Renable mødes første gang i regi af Maritime Stars til en af tre camps 10.-11. september 2024 hos Gatehouse A/S i Nørresundby. Bag det landsdækkende initiativ Maritime Stars står Danske Maritime og Erhvervshus Nordjylland som projektleder. Indsatsen er støttet af Den Danske Maritime Fond, og det tidligere Maritime Stars-forløb har haft stor betydning for de medvirkende startups.

- Vi har haft et stærkt ansøgerfelt til pitchkonkurrencen i år. I alt søgte næsten 40 virksomheder om at være med. Ti virkelig gode kandidater var udtaget til at pitche foran branchen, og nu står vi med de fem bedste, der skal videre. Vi glæder os til at komme i gang, siger projektleder Allan Hejslet fra Erhvervshus Nordjylland.

Om Maritime Stars

Maritime Stars er støttet af Den Danske Maritime Fond, og gennemføres i samarbejde mellem Danske Maritime og Erhvervshus Nordjylland. 30 fyrtårnsvirksomheder deltager som mentorer, herunder: udstyrsproducenter, værfter, rederier, havne og øvrig industri med tilknytning til det maritime erhverv. Derudover deltager de bedste maritime startups i Danmark, særligt inden for grøn omstilling, digitalisering, automatisering og optimering.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...