Gå til hoved-indhold
20. april 2024 - kl. 00.04

Museet Sognefogedgården: Tre foredrag på to dage

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Museet Sognefogedgården i Frederikshavn byder i løbet af to dage på tre foredrag om Frederikshavn under besættelsen og om øl med smagsprøver.

Søndag 5. maj kl. 14.00 inviterer Sognefogedgårdens Venner til en dag i 2. verdenskrigs tegn.

Historiker, forfatter og foredragsholder Erik S. Christensen kommer og fortæller om, hvordan man oplevede besættelsen i Frederikshavn. Hvad skete der egentlig i byen i disse år?

- Indimellem foredraget synger vi sange, som var tidstypiske, som bl.a. ”Den blå anemone”, en hyldest, da det er 80 år siden Kaj Munk blev dræbt og ”Altid frejdig”, som en hyldest til modstandsbevægelsen. Det er igen i år Jørgen Drachmann Friis, som fører os igennem sangskatten fra dengang, siger formand Anette Jørgensen, Sognefogedgårdens Venner.

Det vil være muligt at købe kaffe og kage samt at smage Richs Kaffe, hvis man kunne tænke sig det.

- Det smager egentlig ikke så slemt, udtaler Lene Schjoldan Thomsen, som er frivillig på gården.

Af hensyn til pladsen og kaffen er der tilmelding til arrangementet senest 29. april. Det er gratis for Venneforeningens medlemmer at deltage.

Lørdag 11. maj kl. 14.00 er der igen foredrag på Museet Sognefogedgården.

Denne gang kan man komme til ølsmagning og foredrag om øllets historie fortalt af Allan Jensen fra Bangsbo Brewing Co, og endnu en gang er forfatter og foredragsholder Erik S. Christensen på banen - denne gang med foredrag om bryggerierne i Frederikshavn.

- Vi glæder os rigtig meget til dette arrangement. Der vil være smagsprøver på fire forskellige øl, og der vil blive præsenteret en helt ny spændende øl samt serveret små kanapeer, oplyser Anette Jørgensen.

Man kan tilmelde sig arrangementet om øl senest 3. maj, og der kun er begrænset pladser. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...