Gå til hoved-indhold
23. september 2023 - kl. 16.09

Naturoplevelser trækker folk til Vendsyssel

  • 1 af 1
    - Vores formål er at understøtte job- og vækstskabende erhvervsudvikling samt aktiviteter, der forbedrer levevilkårene i vores område, siger Frode Thule Jensen, formand for LAG Vendsyssel.
Af: Michael Frederiksen

Vendsyssels storslåede natur er et kæmpe aktiv, som kan understøtte skabelse af bæredygtig erhvervsudvikling og arbejdspladser. Det er tanken bag en inspirationsdag, hvor virksomheder og foreninger i landsdelen vil udveksle erfaringer og danne nye partnerskaber. Inspirationsdagen, som finder sted 7. oktober i Sæsing mellem Hjørring og Sæby, kan også være første skridt på vejen til at få støtte fra EU til udvikling af nye erhvervsprojekter i kommunerne Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn.

Det er foreningen LAG Vendsyssel, der står for arrangementet, og det koster ikke noget at deltage. LAG står for "Lokale Aktionsgrupper", som findes spredt ud over hele Europa. Grupperne har til opgave at prioritere mellem projekt-ansøgninger ud fra en række kriterier, som hver LAG har fastlagt i en udviklingsstrategi.

LAG Vendsyssel har for få uger siden godkendt 16 ansøgninger fra ildsjæle og iværksættere i Vendsyssel. De har nu mulighed for at realisere deres gode idéer med støtte fra en EU-pulje, der skal skabe mere - og bedre - liv i landdistrikterne. I de tre kommuner er der afsat fire millioner kroner om året til denne støtteordning, i alt 20 millioner kroner i perioden frem til 2027.

- Vores formål er at understøtte job- og vækstskabende erhvervsudvikling samt aktiviteter, der forbedrer levevilkårene i vores område. Især satser vi på at støtte initiativer inden for udvikling af naturoplevelser og gastronomi, hvor vi ser et stort potentiale i hele den vendsysselske region. Vi kan også støtte events med temaer omkring natur, motion eller madoplevelser, siger Frode Thule Jensen, formand for LAG Vendsyssel.

På inspirationsdagen vil en lang række af tidligere støttemodtagere fortælle om deres projekter. Desuden er der indlæg fra fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og fra Søren Vester, kendt fra TV-programmer som "Søren Vesters have" og "I hus til halsen". Søren Vester er uddannet designer fra Danmarks Designskole.

Det komplette program for inspirationsdagen kan ses på hjemmesiden www.lagv.dk.

Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at tilmelde sig på forhånd. Tilmeldingen sker til koordinator Tove Fønss på mail-adressen tf@lagv.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...