Gå til hoved-indhold
19. juli 2023 - kl. 00.07

Ny kæmpe ordre til M.A.R.S. Europe - britisk platform skal recycles

  • 1 af 2
    Med sine 12.700 ton er Heather Alpha lidt mindre end Tyra Øst.
  • 2 af 2
    Her ses Kim Thygesen (t.h.) med direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn, foran Tyra Øst.
Af: Michael Frederiksen

M.A.R.S. Europe i Frederikshavn har igen sikret sig en kæmpe ordre, som ifølge direktør Kim Thygesen viser, at værftet på Frederikshavn Havn er det førende i verden, når store skibe og platforme sendes ud på deres sidste rejse.

M.A.R.S. Europe skal recycle platformen Heather Alpha fra det britiske olieselskab EnQuest. Det er en af de ældste platforme i Nordsøen, som pensioners efter 45 års drift.

Heather Alpha befinder sig cirka 400 kilometer nordøst for Aberdeen i Skotland og vejer 12.700 ton. Dermed er det en platform, som er lidt mindre end Tyra Øst. Platformen forventes til Frederikshavn i 2025.

Det sker med hjælp fra Allseas Pioneering Spirit, som skal løfte og transportere platformen til M.A.R.S. Europe. Det var også Pioneering Spirit, som bragte Tyra Øst og Vest til Frederikshavn.

- Vi ved endnu ikke, hvornår platformen kommer i 2025, men det tager et par dage at transportere den fra Nordsøen til Frederikshavn, oplyser Kim Thygesen.

Han betegner det som en "vigtig ordre", da Heather Alpha er den næste store platform, som skal recycles efter Tyra. Det understreger M.A.R.S. Europe's position på markedet. I England noterer folk i branchen, at værfter i Danmark og Norge giver de britiske kolleger baghjul.

- Vi har nærmest gjort rent bord, når det gælder de seneste større opgaver fra England og Brasilien. Derfor tør jeg godt sige, at vi lige nu er det førende recyclingværft i verden. Ellers kan vi ikke vinde de projekter, vi gør. Det giver en positiv effekt blandt kunderne, og de kan se, at vi arbejder sikkert og miljørigtigt, fortæller Kim Thygesen.

M.A.R.S. Europe beskæftiger 220 medarbejdere, og ordrebogen er fyldt de næste tre-fem år.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...