Gå til hoved-indhold
25. maj 2024 - kl. 09.05

Om præcis en uge går det løs med Bangsbo Blomsterfestival

  • 1 af 5
  • 2 af 5
  • 3 af 5
  • 4 af 5
  • 5 af 5
Af: Michael Frederiksen

Om præcis en uge er der Bangsbo Blomsterfestival 2024 i Frederikshavn. Den finder vanen tro sted første weekend i juni, hvor der i Bangsbo Botaniske Have er opstillet 90 pavilloner til plantesælgere, haverelaterede ting, underholdning, mad og drikke med mere.

Der opstilles desuden to store telte, hvor der i det ene laves en udstilling med kødædende planter fra Gartneri Lammehave, og i det andet laver orkidéekspert Michael Tibbs en kæmpe salgsudstilling med orkidéer.

Blomsterfestivalen åbnes begge dage kl. 10, og lørdag sker det traditionen tro med flaghejsning til sang og musik ved åbningen, hvor borgmester Birgit S. Hansen taler.

Plantesælgerne har et ualmindelig bredt udvalg af planter med på festivalen.

Her kan nævnes Lilje-Peter, der forhandler Danmarks største udvalg af liljer, heriblandt orientalske.

Botanisk Haves Vennekreds med et stort udvalg af haveplanter til særdeles rimelige priser.

Sæby Planteskole med salg af sommerblomster, stauder med mere.

Kaj Andersen fra AGS tilbyder i år mange spændende planter indenfor den alpine verden, nye planter af egne indsamlinger fra USA, fra indsamlinger fra Tyrkiet af hårdføre og spændende arter, nye Saxifraga og heksekoste.

Bent Poulsen med Rhodohypoxis/Rhodoxis, som er knoldagtige stauder med græslignende løv og langvarig blomstring juni-august.

Hostahaven, Hammel med 60-80 forskellige Hosta’er til salg.

Men der er mange, mange flere.

Man kan erhverve sig haverelaterede effekter hos bl.a. Den Engelske Gartner Shop med engelske have- og håndredskaber, vandkander, blomsterfrø, beskærings værktøjer, håndsakse.

Grøntcentralen med salg af friske danske jordbær, ærter, kirsebær og hvis vejret har tilladt det, nye danske kartofler.

Laybourn-design med salg af havepynt samt måske lidt hjemmehørende/bi-venlige stauder.

Vendsyssel Stenklub udstiller nogle almindelig og let genkendelige bjergarter og fossiler, der findes i Danmark.

Ebba Wagner har Bach Blomstermedicin, sten og krystaller, dekorationer og mange, mange flere.

Og så er der jo selvfølgelig den vigtige del af Blomsterfestivalen, nemlig mad og drikke, hvilket de sædvanlige aktører Jerry’s, FG90, Bangsbo Aktivitetscenter og Mesterbageren bl.a. sørger for.

Mens man så indtager lidt godt til ganen, kan man lytte til det varierede udbud af underholdning, der leveres af Hjørring Brass Band, B-Friends, East Harbour Jazz Band, Dance Studie Frederikshavn, Kom og Dans Sæby, og for børnene er Julle og Ruth på plads på græsset ved Gartnerhuset med mange aktiviteter.

- Det er en god idé at afsætte en dag eller to til at besøge Bangsbo Blomsterfestival, så der også bliver tid til at nyde de naturskønne omgivelser i og omkring Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavns sydlige bydel. Går man ovenfor den gamle del af Haven, hvor Blomsterfestivalen afholdes, kommer man til de Botaniske Anlæg, som rummer mange samlinger af spændende planter, og ved siden af det forholdsvis nyanlagte anlæg med Danmarks Vilde Planter, lyder opfordringen fra Bangsbo Blomster Festival.

Blomsterfestivalens program findes på hjemmesiden www.bangsbobotaniskehave.dk.

Det koster 50 kroner i entre - børn under 16 år kommer gratis ind. En weekendbillet koster 75 kroner.

Blomsterfestivalen lukker lørdag kl. 17.00 og søndag kl. 15.00.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...