Gå til hoved-indhold
20. juni 2024 - kl. 00.06

Onsdag aften sluttede en æra for Bangsbo Frejas U19-hold

 • 1 af 7
  Besøget i Solsikken markerede afslutningen på Bangsbo Frejas samarbejde med KidsAid.
 • 2 af 7
  Alle Solsikkens børn fik en landsholdstrøje.
 • 3 af 7
  Sådan så Bangsbo Freja-drengene ud, da de besøgte Solsikken første gang for fem år siden.
 • 4 af 7
  U19-drengene hyggede sig med børnene i Solsikken.
 • 5 af 7
  Landstræner Kasper Hjulmand sørgede for en landsholdstrøje med alle spillernes autografer.
 • 6 af 7
  Den tidligere landsholdsmålmand og nuværende Bangsbo Freja-træner Mogens Krogh var stærk i målet, selv om han har højre hånd bundet ind i gips.
 • 7 af 7
  Mogens Krogh overtog ansvaret som træner for U19-drengene ved årsskiftet.
Af: Michael Frederiksen

Onsdag aften sluttede en æra for Bangsbo Frejas U19-hold, som de seneste seks år har samlet ind til børn med særlige behov. Fodbolddrengene har ved siden af mange oplevelser på grønsværen arbejdet frivilligt og lavet store events for at skaffe penge til syge børn og unge og deres familier. Det er sket i samarbejde med KidsAid.

De overrakte deres første donation til Solsikken på Toftegårdsvej i Frederikshavn, et værested for handicappede børn, for præcis fem år siden. Solsikken fik 25.000 kroner. Den tidligere landsholdsmålmand Thomas Sørensen, som er ambassadør for KidsAid, var med i Solsikken.

I aftes havde Bangsbo Freja igen en tidligere landsholdsmålmand med i Solsikken. Denne gang var det Mogens Krogh, som også er træner for U19-holdet i Bangsbo Freja.

Børnene i Solsikken blev klædt på til EM-slutrunden, hvor Danmark i aften møder England. Bangsbo Freja havde en taske med til alle børn med Danmarks landsholdstrøje i fodbold, et landsholdshalstørklæde, en roliganhat, en fodbold og en drikkedunk. Derudover fik Solsikken en masse forskellige spil, og som prikken over i'er havde Kasper Hjulmand - landstræner for herrelandsholdet og ambassadør for KidsAid - sendt en indrammet signeret landsholdstrøje fra EM-lejren.

Det var en hyggelig aften, hvor der blev snakket, spist mad fra Bone's, hygget og spillet fodbold i haven. På mål stod Mogens Krogh - EM-guldvinder fra 1992 i Göteborg - selv om han har tre fingre på højre hånd pakket ind i gips.

Bangsbo Freja-drengene og deres forældre havde en målsætning om at indsamle en million kroner, da de begyndte samarbejdet med KidsAid, men de har doneret 1,5 millioner kroner til syge og udsatte børn og unge samt deres familier. 

- Det har givet mig meget som person. Jeg er blevet bedre til at sætte mig i andres sted. Det har været meget lærerigt at se, hvordan vi alle har det forskelligt og komme her hos for eksempel Solsikken og snakke med nogen, som ikke har det så nemt som én selv, fortæller Gregers Hedegaard Petersen fra U19-holdet til TV2 Nord.

Undervejs har Bangsbo Freja-drengene lavet store arrangementer med deltagelse blandt andre Kasper Hjulmand, håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, sangerne Christopher og Peter A.G., komikeren Uffe Holm, magikeren Henrik Svanekiær og Stig Tøfting. Kasper Hjulmand trænede endda drengene, da han var i Frederikshavn i august 2022. Samme år blev de kåret til "Årets Nordjyde" på TV2 Nord.

Indsamlingerne og de mange særlige oplevelser bringer smilet frem hos Gregers Hedegaard Petersen, der også er vemodig ved tanken om, at projektet nu slutter: 

- Det er faktisk lidt trist, at vi skal stoppe. Men jeg synes, at det er en god måde, hvor vi stopper herude, hvor vi startede. Det var det her sted, der virkelig gav os mod på at fortsætte og gav os entusiasme, udtaler han til TV2 Nord.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...