Gå til hoved-indhold
29 november. 2023

Otte Blackhawks-spillere og deres ligatræner rejser til VM i Singapore

  • 1 af 1
    Øverst fra venstre ses Malene Torp, Sofia Frederiksen, Smilla Hundevadt og Sille Larsen. Nederst fra venstre er det Sophine Bergen, Esther Thomsen, Tascha Fuglsang og Marie Abildgaard.
Af: Kanal Frederikshavn

Det danske kvindelandshold i floorball står overfor en historisk rejse, når de onsdag tager turen til Singapore for at deltage i verdensmesterskabet i floorball. Hvad der gør dette års hold endnu mere bemærkelsesværdigt, er tilstedeværelsen af hele otte spillere fra Frederikshavn Blackhawks samt ligatræner Søren Frederiksen, som også er A-landsholdstræner.

De talentfulde piger fra Blackhawks, der ikke blot har markeret sig nationalt, har nu også chancen for at vise sig frem på den helt store internationale scene. For disse otte spillere er det ikke en rejse for personlig præstation, men en mulighed for at være stolte repræsentanter af deres hjemland.

Vi har talt med Blackhawks' anfører, Malene Torp, inden afrejsen til en "kæmpe oplevelse", som hun udtrykker det.

- Mine forventninger til det sportslige er, at det bliver så fedt. Det bliver en helt anderledes tur/oplevelse for mig, end hvad de tidligere VM’er har været, og jeg glæder mig meget til at se, hvad Singapore kan.

Hvordan er det at skulle repræsentere Danmark til et VM?

 Det er kæmpestort. Det er det, man drømmer om og kæmper for. Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere Danmark. Det er jeg meget stolt af.

Hvad tror du, bliver den største oplevelse?

- Den største oplevelse er nok at få lov til at spille et VM i et land som Singapore.

Danmark er i pulje D sammen med USA, Estland og Japan. Søren Frederiksens tropper begynder VM med en hviledag og spiller derfor sin første kamp søndag klokken 14.00 (dansk tid kl. 7.00) mod Japan.

- Japan er et hold med nogle utroligt hurtige og arbejdsomme piger. Vi vil prøve at spille lidt hårdt mod dem, da vi forventer, vi er stærkere og kan bevæge bolden noget hurtigere end dem. Japan er et hold, som Danmark traditionelt plejer at vinde over, og det håber vi selvfølgelig, at vi gør igen siger Søren Frederiksen.

Alle Danmarks kampe kan ses på www.danskfloorball.tv.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...