Gå til hoved-indhold
05 december. 2023

Peter Sørensen: En gruppe kan ikke fungere med flere gruppeledere

  • 1 af 1
    Venstres byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune er reduceret fra seks til fem medlemmer efter Peter Sørensens farvel.
Af: Michael Frederiksen

- En gruppe, stor eller lille, kan ikke fungere med flere gruppeledere, siger byrådsmedlem Peter Sørensen i en kommentar til sin beslutning om at udtræde af Venstres byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune, hvor han ellers var gruppeformand.

- Som tingene har udviklet sig lokalpolitisk i Venstre, føler jeg ikke, at jeg fremover vil kunne stå inde for de ønsker, jeg har for vores kommune og for de værdier, jeg er indvalgt på, udtalte Peter Sørensen sent mandag aften i en pressemeddelelse.

Vil du uddybe din beslutning?

- Der er jo ikke så meget at uddybe, med mindre jeg "vil hænge det beskidte vasketøj ud til offentlig skue", og det er ikke min intention, siger Peter Sørensen til Kanal Frederikshavn.

Der har i år været flere sager, hvor uenigheden i Venstres byrådsgruppe, der tæller seks medlemmer, er åbenlys. Senest besluttede Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, som Peter Sørensen er medlem af, at udsætte en ansøgning fra den tidligere storfisker Henning Kjeldsen, der ønsker at udvide Hotel Plesner med 45 værelser og wellness-afdeling. Udvalget mener, at der først skal laves en længe planlagt midtbyplan for Skagen.

Den beslutning skabte ikke ligefrem begejstring hos Mette Hardam, byrådsmedlem for Venstre og tidligere gruppeformand. Hun udtalte til NORDJYSKE, at "med den dårlige økonomi vi har i Frederikshavn Kommune, synes jeg ikke, vi kan tåle, at investorerne bare skal vente, indtil vi får lavet midtbyplaner".

I sagen om Frederikshavn Havns økonomiske udfordringer gik byrådsmedlem Jens Borup (V) solo, da byrådet i sidste uge skulle tage stilling til endnu en bankgaranti til Frederikshavn Havn. Denne gang på 52,5 millioner kroner. Jens Borup stemte nej, mens resten af Venstre stemte ja.

Og Peter Sørensen var heller ikke tilfreds, da byrådet gav Henning Kjeldsen grønt lys til at bygge motormuseet Maskinrummet i Skagen uden at lave visualiseringer, skyggepåvirkninger og ikke mindst et overblik over trafikale konsekvenser.

- Du har selvfølgelig fat i nogle af de mange uoverensstemmelser, som vælter læsset, konstaterer Peter Sørensen.

Bemærkelsesværdigt var det også, da Peter Sørensen midt i november udtalte til Kanal Frederikshavn, at han endnu ikke vidste, om han genopstiller ved kommunvalget om to år.

- Det er afgørende, hvem partiet præsenterer som borgmesterkandidat, sagde Peter Sørensen.

Nu er han fortid i Venstre, og derfor har vi spurgt Peter Sørensen, hvad han mente med den kommentar.

- Det var sådan set en blanding af en teaser og en ærlig mening om, at Venstre skal ud og finde én med "kendis-effekt", hvis man vil have flertal, siger Peter Sørensen.

Han fortsætter som løsgænger i byrådet. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...