Gå til hoved-indhold
17. november 2023 - kl. 00.11

Politikerne giver livestreaming i kommunale haller en ny chance

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune fulgte ikke administrationen indstilling om at forbyde livestreaming af ungdomskampe, sige nej til opsætning af nye kameraer og nedtage eksisterende udstyr i alle kommunale haller og selvejende institutioner.

Udvalget sender sagen til udtalelse i Folkeoplysningsudvalget og ønsker desuden, at der indhentes viden om, hvad andre kommuner vurderer. Sagen sendes dermed tilbage til administrationen.

- Jeg har på baggrund af sagsfremstillingen indhentet en "second opion" fra Sportsway, som er den helt store udbyder af livestreaming. Heraf fremgår det klart, at der er styr på databehandling her i Frederikshavn Kommune, oplyser Peter Laigaard (C), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Håndbold følger DanskHåndbolds anbefalinger. Det vil blandt andet sige, at der i Idrætshallen i Frederikshavn og i Aalbæk Idrætscenter, hvor der er opsat kameraer, ikke livestreames kampe med spillere under 18 år.

Derimod arbejder Frederikshavn Ishockey Klub og floorballklubben Frederikshavn Blackhawhs med andre grænser. De følger deres specialforbund. Blackhawks viser alle kampe fra U15 og op, og klubben udstrykker stor tilfredshed med det.

- Vi har ingen ønske om at genere to velfungerende lokale klubber, der ønsker at livestreame, men samtidig skal vi selvfølgelig overholde landets love. Vi står altså både med det holdningsmæssige og rent juridiske, pointerer Peter Laigaard.

Kultur- og Fritidsudvalget sender nu sagen i Folkeoplysningsudvalget til udtalelse, og samtidig skal administrationen undersøge, hvordan andre kommuner forholder sig.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...