Gå til hoved-indhold
02. juli 2024 - kl. 13.07

Populær oplevelse sættes til salg i dag: Omvisning på Klitgaarden

  • 1 af 1
    Der er omvisning fire dage i august, september, oktober og november. Foto: Klitgaarden Refugium, Vibe Dahl Andersen
Af: Michael Frederiksen

Nu er det igen muligt at booke en omvisning på Klitgaarden, der også kendes som "Kongevillaen" i Skagen.

Der er i alt åbnet for fire dage med omvisning på Klitgaarden, og man skal derfor være hurtig, hvis man skal sikre sig en billet.

Toppen af Danmark, der står for billetsalget, oplyser, at der normalt bliver udsolgt indenfor ganske få dage, når der sættes omvisninger til salg på toppenafdanmark.dk.

Klitgaarden blev i 1914 opført af den daværende Kong Christian X som privat feriebolig for den kongelige familie. Klitgaarden er tegnet af en af datidens kendteste arkitekter, Ulrik Plesner, der har tegnet adskillige bygninger i Skagen og i København.

Efter kongens død i 1947 blev Klitgaarden – eller kongevillaen, som den kaldtes af mange i Skagen – ofte benyttet af Dronning Alexandrine. Ved hendes død overtog Arveprins Knud Klitgården.

Klitgaarden forblev i familiens eje indtil sommeren 1997, hvor arvingerne efter Arveprins Knud og Arveprinsesse Caroline Mathilde solgte ejendommen til Klitgaarden Fonden, der ejer og driver refugiet.

En omvisning tager cirka 60 minutter efterfulgt af et glas vin på terrassen (hvis vejret tillader). Her er der tid til at stille spørgsmål og tage billeder. Så afsæt gerne yderligere 30 minutter.

Omvisninger kan nu bookes disse dage:
Lørdag 10. august kl. 10.00
Mandag 30. september 14.00
Torsdag 31. oktober kl. 14.00
Lørdag 23. november kl. 10.00

Billetter sælges her.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...