Gå til hoved-indhold
31. marts 2024 - kl. 23.03

Prisvindende barbershop-kvartet giver koncert i Skagen Kirke

  • 1 af 1
    HusAar vandt sølv ved EM i barbershop 2022, og de fik en flot 13. plads ved VM 2023 i Louisville, Kentucky.
Af: Michael Frederiksen

Mange skagboer husker den forrygende koncert med barbershop-kvartetten HusAar for to år siden i Skagen Kirke. Siden har de fire barbershop-gutter fra Aarhus høstet fornemme priser i ind- og udland, og nu kommer de igen til Skagen, inviteret af Skagen Musik- og Teaterforening.

Barbershop-genren opstod i USA omkring år 1900. Et barbershop-ensemble består af fire mandsstemmer, som synger "a capella", altså uden instrument-ledsagelse. De fire stemmer er tenor, lead, baryton og bas. Selve melodien ligger i lead-stemmen, der også kan betegnes som anden-tenor. De øvrige stemmer indhyller melodien i karakteristiske harmonier.

HusAar-kvartetten består af:
Anders Slot Sørensen, tenor
Yngve Lyngsø, lead
Jonas Rasmussen, bas
Søren Kronsgaard Detlefsen, baryton

I seks år har HusAar været en del af det dynamiske musik-miljø i Aarhus.

Kvartetten turnerer rundt i Danmark og har deltaget i talrige internationale konkurrencer. Senest har de vundet sølv ved EM i barbershop 2022, og de fik en flot 13. plads ved VM 2023 i Louisville, Kentucky.

Det vækker særlig begejstring, når HusAar-tenoren på forunderlig vis holder den samme tone i længere tid, end de fleste mennesker kan holde vejret.

HusAars nye repertoire spænder over amerikanske barbershopklassikere til danske Giro413-numre krydret med både Disney og The Beatles, så der er noget for enhver smag. I Skagen består programmet blandt andet af danske evergreens som "Den lille lysegrønne sang", musicalhits som "Maria" fra West Side Story og ikke mindst uddrag af Disneys "Skønheden og udyret". Alt sammen udsat for lækre barbershopharmonier.

Koncerten finder sted i Skagen Kirke søndag 7. april kl. 16.30. Man kan forudbestille en billet ved indbetaling af entré (100 kroner for medlemmer, 200 kroner for ikke-medlemmer) senest fredag 5. april til Skagen Musik- og Teaterforening, bankkonto: 9008 4562727545 eller MobilePay 126440.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...