Gå til hoved-indhold
08. december 2023 - kl. 00.12

Refina Vask & Rens vasker VM-deltagernes spille- og træningstøj

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

VM i kvindehåndbold kan mærkes hos Refina Vask & Rens på Hånbækvej i Frederikshavn. 14 hold spiller i disse dage i Frederikshavn, og flertallet får deres spille- og træningstøj vasket hos Refina Vask & Rens.

- Det er en god ordre for os her i december, men det betyder også, at vi er på arbejde alle ugens syv dage, smiler indehaver Alan Larsen, Refina Vask & Rens.

Vaskeriet i Frederikshavn har vundet opgaven med at sørge for, at VM-nationerne hele tiden har rent og nyvasket tøj, når de træner og spiller i Arena Nord.

Aftalen er, at de henter det tøj, der skal vaskes, hver morgen kl. 8.30 på Scandic The Reef og Hotel Jutlandia. Kl. 16.00 bliver tøjet returneret til de to spillerhoteller.

Da Kanal Frederikshavn besøgte Refina Vask & Rens i går, havde de travlt med at vaske, tørre og pakke tøjet fra Tjekkiet, Spanien og Ukraine. Dagen før ordnede de tøjet fra blandt andet Grønland og Island, som netop var ankommet til Frederikshavn fra Stavanger i Norge.

- Vi plejer at have travlt i december med at rense habitter og jakkesæt til julefrokoster, men det virker som om, at folk sparer lidt på den konto i år. Derfor er det godt for os, at vi har VM i håndbold i Frederikshavn. Det kan virkelig mærkes, fortæller Alan Larsen.

Det er dog ikke alle hold, som får deres tøj vasket på Hånbækvej. Et par af de håndboldmæssigt mindre nationer vasker selv deres tøj, og et andet hold har valgt at bruge et møntvaskeri i Frederikshavn.

Refina Vask & Rens renser også jakkesæt og habitter for de mange officials, som IHF (International Handball Federation) har boende på Hotel Viking.

- Vi kan helt sikkert mærke VM, og det er dejligt at høre, hvordan landene roser Frederikshavns værtsskab, siger Alan Larsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...