Gå til hoved-indhold
06 december. 2023

Region Nordjyllands sparekniv lukker flere afdelinger på Frederikshavn Sygehus

  • 1 af 1
Af  Maria Gade Dorf

Byrådsmedlem Maria Gade Dorf (S) har skrevet dette indlæg: Besparelserne i Region Nordjylland har afledte konsekvenser for borgerne i Frederikshavn Kommune.

På Frederikshavn Sygehus lukkes ambulatoriet for hjertesygdomme, børneambulatoriet samt kirurgiske ambulatorie for mave-tarm. De varetager planlagte kontroller for patienter i den østlige del af Vendsyssel, hvoraf mange af patienterne kommer fra Frederikshavn Kommune. Det er kronisk syge borgere, som bliver ramt af disse besparelser. De vil få en væsentlig længere transporttid til deres kontroller. Jeg tænker, om regionen har medregnet, at disse patienter kan være berettiget til patientkørsel, hvilket vil betyde en øget udgift til dette for regionen.

Regionen har ligeledes besluttet, at ambulancen i Sæby nedlægges hele døgnet samt et ambulanceredskab i Frederikshavn forsvinder om natten. Det kan jeg kun se vil betyde forlænget responstid på en ambulance til akutte opgave i vores del af regionen. En akutbil, som regionen vil erstatte Sæby-ambulancen med, bemandes af én person og kan ikke flytte en patient hurtigt til sygehuset. De kan varetage den første vigtige hjælp, men hvis patienten har behov for hurtigt hospitalsbehandling vil responstiden efter min optik være forlænget.

Jeg har forståelse for den benhårde besparelsesproces, regionen er igennem. I kommunerne har vi også måtte prioritere, men samlet set er jeg som sygeplejerske bekymret over, at regionens besparelser rammer Frederikshavn Kommunes borgere så hårdt. Den centralisering, som nu sker, betyder væsentligt længere til lægehjælp for vores del af regionen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...