Restaurant Rødder bliver til Kystfolk
Navnekabelen er gået op, og det nyeste skud på restaurant-stammen i Frederikshavn markerer nyt navn med øl og lækker menu til halv pris.
Onsdag 24. september markerer Restaurant Rødder et nyt kapitel i sin historie. Fremover vil restauranten hedde Kystfolk – et navn, der hylder både nærheden til havet og fællesskabet, som stedet er bygget på.
- Vi har været utrolig glade for navnet Rødder, men det viste sig, at det navn allerede er ejet af en restaurant i København. Derfor måtte vi finde et nyt navn, og det har faktisk været en kærkommen anledning til at tænke over, hvad vi egentlig står for, fortæller ejer og kok Kasper Larsen.
Navneskiftet fejres med et lokalt twist: Kvajebajere og hygge for nye og gamle kunder og ikke mindst venner af huset onsdag 24. september fra kl. 15 til 17. Her kan gæsterne få en øl for 25 kroner, mens Kasper selv fortæller om tankerne bag det nye navn.
- Kystfolk handler for mig om os, der bor her – om at vi står sammen, hjælper hinanden og værdsætter vores lokale rødder, selv når vi må give slip på navnet, siger Kasper Larsen, der driver restauranten sammen med sin mor, Birgit Nielsen.
Restauranten slog dørene op 28. maj, og hele sommeren har der været travlt i køkkenet med gode besøgs- og salgstal til både lokale kunder og turister.
- Vi er helt blæst bagover af den modtagelse, vi har fået fra de lokale kunder og turisterne. Vi går både rundt med en følelse af taknemmelig og stolthed, når vi begynder at se de samme kunder komme igen flere gange. Det tyder på, at vi har ramt noget, de kan lide, lyder det fra makkerparret.
For Kasper Larsen og Birgit Nielsen har det været en stor omvæltning pludselig at gå fra at være lønmodtagere til at stå i spidsen for deres egen restaurant.
- Min mor og jeg vil samtidig benytte lejligheden til at sige en kæmpestor tak til alle de gæster, der har taget så godt imod os og vores fælles projekt. Uden jer havde det her ikke været muligt, lyder det fra en glad Kasper Larsen.
Om aftenen 24. september fortsætter markeringen af det nye navn med et særligt tilbud: 2-for-1 på den populære 4-retters menu, som i dagens anledning er skiftet ud til efterårs-versionen med blandt andet fasan som hovedret.
En gestus til de mange faste gæster og nye besøgende, der er med til at gøre restauranten til det, den er i dag.
Menuen består af forret (spätzle og kantareller med jordskok, karl-johan svampe og vesterhavsost), fiskeret (pandestegt lange med hummersmør, blomkålscreme og fennikelcrudité), hovedret (fasanbryst med jordskok, spidskål, bacon og drue- og portvinssauce) og dessert (crepes suzettes á la Kystfolk - pandekage med appelsin, nødder og vanilje-is).
Det første synlige tegn på navneskiftet ses 23. september, hvor de nye facadeskilte bliver monteret på facaden af restauranten i Lodsgade.