Gå til hoved-indhold
22. marts 2024 - kl. 00.03

Seks timers herlig underholdning med Bangsbo Freja og KidsAid

 • 1 af 4
  Magikeren Henrik Svanekiær imponerede med et uforståeligt show.
 • 2 af 4
  Peter AG fyrede hit på hit af, da han satte punktum for arrangementet i Arena Nord.
 • 3 af 4
  Nikolaj Jacobsen drømmer om at vinde over Frankrig ved OL og lukke munden på 24.000 franske tilskuere i Lille.
 • 4 af 4
  Bangsbo Frejas U19-drenge overrakte 40.000 kroner til Hospice Vendsyssel.
Af: Michael Frederiksen

- Jeg er lidt hård ved Peter AG i aften. Jeg kan ikke holde ud, at der findes mænd med de gener, som Peter AG, "Mylle" (Jørgen de Mylius, red.) og Cliff Richard har.

Med disse ord slog en veloplagt Allan Olsen tonen an til seks timers underholdning i Arena Nord, hvor Bangsbo Frejas U19-drenge samlede ind til KidsAid. Med torsdagens arrangement har Bangsbo Freja-spillerne indsamlet over 1,5 millioner kroner til KidsAid, der støtter syge og sårbare børn og unge samt deres familier.

Allan Olsen var i godt humør på hjemmebane i fødebyen Frederikshavn, og hans optræden var givetvis en medvirkende årsag til, at en privat koncert med Allan Olsen senere på aftenen blev solgt for 70.000 kroner på auktion.

Aftenens hovednavn var Nikolaj Jacobsen, landstræner for herrelandsholdet i håndbold. Han blev interviewet af TV2-vært Morten Ankerdal. De indledte med en snak om EM først på året, hvor Danmark tabte finalen til Frankrig.

- Jeg hader den sølvmedalje. Jeg har et stort medaljeskab derhjemme, men lige netop den sølvmedalje får lov til at ligge udenfor og skamme sig og kigge på de andre medaljer inde i skabet. Den finale kostede mange søvnløse nætter, fortalte Nikolaj Jacobsen.

Nu håber han, at Danmark revancherer sig til OL, som jo foregår i Frankrig.

- Det vil være en fin måde at lukke kæften på 24.000 franskmænd, grinte landstræneren.

Slutkampene ved OL spilles i Lille, hvor arrangørerne har ombygget et fodboldstadion til OL-håndboldarena.

Spillerne fra Bangsbo Freja blev hyldet på scenen og overrakte 40.000 kroner til Hospice Vendsyssel. Pengene skal bruges til sorgarbejde til børn med forældre på hospice. Derudover fik Solsikken -  et tilbud til børn og unge med fysiske og/eller psykiske handicap i Frederikshavn - overrakt 20.000 kroner. På den måde sluttede ringen. Solsikken var de første i Frederikshavn, som modtog en donation af Bangsbo Freja og KidsAid.

Fodbolddrengene havde også en gave til Nikolaj Jacobsen, som havde dette gode råd til spillerne:

- Husk at være der for hinanden resten af jeres liv med det fællesskab, I har skabt de seneste seks år.

Magikeren Henrik Svanekiær imponerede vanen tro. Især husker de 400 spisende gæster, hvordan fire tilfældigt udvalgte publikummer skulle gætte antallet af Pinoccio-kugler i et glas. De fik den hjælp, at der var mellem 450 og 750. De fire gæt dannede tilsammen det 12-cifrede bonnummer fra en slikbutik i Solrød, der lå velbevaret i en pung, som en anden gæst sad på.

En auktion indbragte 270.000 kroner. Koncerten med Allan Olsen var aftenens dyreste effekt. Den blev solgt for 70.000 kroner. Derefter fulgte et Steen Karlsen-maleri til 65.000 kroner.

Aftenen sluttede med Peter AG. Han er altså 71 år, men optræder stadig i jeans og hvid T-shirt med en vidunderlig energi. Han sørgede for den perfekte afslutning på ikke bare en hyggelig aften, men på seks år, hvor netop denne Bangsbo Freja-årgang har hjulpet børn. Det ligger i luften, at samarbejdet med KidsAid stopper til sommer. Spillerne er ikke længere børn, og udgangspunktet var jo, at børn hjælper børn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...