Sensationen lurede - men FfI tabte 20-24 til FCM

• 1 af 2
  • 2 af 2
    Emma Laigaard blev topscorer for FfI. Foto: Eframe
Af: Kanal Frederikshavn

FfI's U18-hold pressede FCM Håndbold, og sensationen lurede i onsdagens pokalkamp i Idrætshallen. Det endte dog med en favoritsejr på 24-20 til gæsterne fra FCM.

FCM fører i øjeblikket ligaen suverænt og er storfavorit til at vinde DM senere på året. Gæsterne stillede med flere landsholdspillere og havde til kampen således kun afgivet en enkelt spiller til deres førstehold, der er på rejse i udlandet i forbindelse med Europa Cup' en. FfI stillede omvendt ikke op med Ditte Aaen og havde kun én udskiftningsspiller til rådighed, mens FCM havde bænken fuld.

I starten af kampen så man tydeligt forskellen på de to hold, og FCM bragte sig hurtigt foran 5-1. Men langsomt arbejdede FfI sig stille og roligt ind i kampen. Ikke mindst den stærke stregspiller Sarah Grønning begyndte at gøre ondt på FCM, dels med en række scoringer, dels med at skaffe en række straffekast og udvisninger. FfI kunne således således gå til pausen kun bagud med to mål.

12 minutter inde i anden halvleg udlignede FfI til 14-14, og man begyndte at tro på, at de hårdt arbejdende piger fra rødspættebyen kunne fuldende sensationen. Kampen vippede i flere minutter, men desværre formåede FfI ikke at bringe sig foran i denne periode hvor FCM havde åbenlyse problemer med at score. FCM vågnede senere op til dåd og trak i slutfasen fra igen.

Lars Rasmussen, træner for Vendsyssel Håndbold, der overværede kampen, kunne også notere sig en stærkt spillende målmandsduo hos FfI, hvor ikke mindst Julie "Pyrus" Risager havde en række store redninger og var med til at begrænse nederlaget. Celine Larsen tog også godt fra. Scoringsmæssigt trak Emma Laigaard det store læs i kampen og havde herudover en række frispilninger til Sara Grønning.

Der er grund til at rose hele FfI-holdet, der kæmpede, så det var en fornøjelse at overvære, og det frembragte da også synlige frustrationer hos både træner og spillere fra FCM . Det var da også en glad og stolt FfI-træner Kim Sørensen, der gjorde status efter kampen:

- Efter en barsk start kæmpede pigerne sig flot tilbage. Vi formåede at tvinge FCM til at ændre forsvar flere gange i kampen. Vores returløb var godkendt. Angrebsmæssigt lykkedes vi med mange ting, og alt i alt kan vi tage meget med os fra kampen.