Gå til hoved-indhold
08. maj 2024 - kl. 08.05

Skagens største hotel bygger for tocifret millionbeløb

  • 1 af 1
    - Arkitekturen i det nye byggeri er tro mod Skagens ånd og tager udgangspunkt i et klassisk Skagen-længehus, mens det omkringliggende hedelandskab trækkes helt ind i gården, siger Rikke Gandrup, adm. direktør i Color Hotel Skagen.
Af: Michael Frederiksen

Det bliver hotellets største investering, når Color Hotel Skagen bygger en ny værelsesfløj med 32 energirigtige hotelværelser. Byggeriet udføres af HP Byg og forventes afsluttet i juni 2025.

- Vi er meget begejstrede for det kommende byggeri, som er vores største investering i mere end tyve år. Vi opfører en ny værelsesfløj, der forener byens karakter og vores unikke placering midt i Skagens storslåede natur og hedelandskab, fortæller Rikke Gandrup, adm. direktør i Color Hotel Skagen.

Med 157 værelser er Color Hotel Skagen det største hotel i Skagen. For at give plads til den nye værelsesfløj er det nødvendigt at nedbryde en bygning med hotellejligheder på samme areal.

- Vi havde en grundig proces, hvor alle muligheder blev afdækket. Her var konklusionen tydelig, at den bedste løsning var at opføre et tidssvarende og energirigtigt byggeri frem for en gennemgribende renovering. Arkitekturen i det nye byggeri er tro mod Skagens ånd og tager udgangspunkt i et klassisk Skagen-længehus, mens det omkringliggende hedelandskab trækkes helt ind i gården, fortæller Rikke Gandrup.

Til at føre byggeriet ud i livet er valget faldet på entreprenøren HP Byg fra Aalborg.

- Vi er stolte over, at Color Hotel Skagen har valgt os i HP Byg til at være med til at realisere sådan et ambitiøst og spændende projekt med en helt særlig beliggenhed, fortæller Ronni Behrendt Christensen, som er afdelingschef i HP Byg.

- Color Hotel Skagens tilgang er præget af sund fornuft og et ønske om et energirigtigt byggeri. For eksempel bliver tagstenene fra det eksisterende byggeri demonteret og genbrugt på et andet byggeri. Den slags løsninger giver rigtig god mening, og det kan vi kun støtte op om.

Selvom det kommende byggeprojekt er det største i Color Hotel Skagens historie, er det langt fra første gang, at hotellet kaster sig ud i byggeprojekter. Derfor lægger man fra hotellets side meget vægt på at gennemføre det kommende byggeri med respekt for både gæster og naboer.

- Som firestjernet hotel er vi vant til løbende at forny hotellet, og vi har et personale, der er superdygtige til at finde løsninger, uden at det er til gene for gæster og naboer. Vi ved samtidig, at det giver anledning til spørgsmål hos vores naboer, når vi igangsætter et projekt som dette. Derfor inviterer vi naboer til et nabomøde, når vi nærmer os opstart af projektet, siger Rikke Gandrup og fortsætter:

- Som hotel arbejder vi hele tiden på at være en attraktiv destination, uanset om man skal på ferie eller konference. Med den nye værelsesfløj får vi endnu bedre muligheder for at give gæsterne et mindeværdigt ophold midt i Skagens enestående natur.
Arbejdet foregår i perioden september 2024 til juni 2025. 

 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...