Gå til hoved-indhold
26. januar 2024 - kl. 00.01

Sognepræst Gurli Møller Andreasen vender tilbage til Abildgård Kirke

  • 1 af 1
    Gurli Møller Andreasen skal igen være sognepræst i Abildgård Kirke. Det var hun også fra 2007 til 2022. Dette foto stammer fra 2018.
Af: Michael Frederiksen

Tre et halvt år efter, at Gurli Møller Andreasen stoppede som sognepræst i Abildgård Kirke i Frederikshavn, vender den 62-årige præst tilbage til Abildgård Kirke. Hun indsættes som sognepræst søndag 3. marts.

- Da vi blev klar over, at Gurli søgte stillingen, var vi sikre på, at hende skulle vi i hvert fald snakke med, fortæller Kurt Erling Hansen, formand for menighedsrådet i Abildgård Kirke.

Og der var ingen tvivl, da beslutningen skulle træffes. Alle var enige om at give Gurli Møller Andreasen "comeback" i Abildgård Kirke, hvor hun var sognepræst i 13 år fra 2007 til 2020. Hun blev uddannet cand.theol i 1996, hvor hun fik job som sognepræst i Hjallerup Kirke i 10 år.

Siden 1. september 2020 har hun været præst i Åsted, Skærum og Kvissel. Skiftet fra Abildgård Kirke til Åsted/Skærum/Kvissel begrundede hun med, at hun havde lyst til at opleve forskellen mellem by- og landkirker. Nu går turen tilbage fra præsteboligen i Åsted til Abildgård Kirke.

- Gurli er en fantastisk dygtig prædikant og en god og flittig præst, roser Kurt Erling Hansen.

Abildgård Kirke har dermed igen tre faste sognepræster. De to andre er Kenny Gottlieb og Simon Kristian Blix Nielsen.

- Det er et godt hold. Vi har tre meget engagerede præster, mener Kurt Erling Hansen.

Gurli Møller Andreasens ansættelse betyder, at Åsted/Skærum/Kvissel nu skal på jagt efter en ny præst, hvilket kan være en vanskelig opgave. Det mærker Bangsbostrand Kirke, hvor det kniber med at finde en kollega til Tove Brogaard. Her er en ledig præstestilling netop blevet genopslået med ansøgningsfrist 4. marts.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...