Gå til hoved-indhold
10. juli 2024 - kl. 00.07

Sognefogedgården i Frederikshavn klar med flere sommer-aktiviteter

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Søndag 14. juli kl. 12-16 vil man på Museet Sognefogedgården i Frederikshavn kunne opleve arbejdende værksteder med træ eller hjælpe smeden, hvis vejret tillader det (ellers laves der tov).

Museets Håndarbejdslaug vil være til stede for at give gæsterne kendskab til teknikken hækle-strikke, og der vil være mulighed for at prøve teknikken selv. Man kan også prøve at filte, mens børnene kan prøve brikfletning.

Den gamle museumsgård på Maigårdsvej summer denne dag af aktiviteter. Der vil også være mulighed for at købe kaffe og kage.

Torsdag 25. juli kl. 12-16 tænder de frivillige op i gårdens gamle brændekomfur, hvor du/I eller børnene kan lære at lave Madam Blå kaffe, hvis man har lyst. Det er muligt at købe kage til kaffen.

1. august kl. 12-16 kan man få en helt speciel dag sammen med sognefogeden og hans kone.

Bliv guidet rundt på den gamle museumsgård, hvor turen foregår som en blanding af skuespil og guidet tur. Efter den guidede rundvisning er der dækket fint kaffebord med Madam Blå kaffe og hjemmebagt kage.

Kaffen nydes sammen med sognefogeden og hans kone, og gårdens tjenestepiger serverer kaffen, som er lavet på gårdens gamle brændekomfur. Dette foregår også som skuespil, hvilket du bliver en del af. Turen starter kl. 13.00.

Til dette arrangement er der plads til seks personer, og billetterne hertil bedes forudbestilles på grund af det begrænsede antal deltagere. Der vil stadig være almindelig åbent denne dag, man bliver dog ikke vist rundt, men man kan opleve sognefogedens gæster.

Det vil være muligt for alle at købe kage til kaffen denne dag – kaffen er inkluderet i entrebilletten. Dette er dog ikke tilfældet, hvis du deltager i arrangementet med sognefogeden, hvor der er en specielpris.

- Vi har noget tøj, som både børn og voksne kan klæde sig på i og føle sig hensat til gamle dage, hvis man har lyst til det, udtaler Birgit Huulgaard, der er en af de frivillige, som er en aktiv del af Håndarbejdslauget.

- Det er utrolig populært, når børnene bliver klædt på, hvilket også vil give mulighed for at tage nogle fantastiske billeder af de små poder rundt om på den gamle gård, fortæller Birgit Huulgaard.

Hver tirsdag, torsdag og søndag i børnenes sommerferie er der gratis guidede rundvisninger og en kop kaffe, hvis man har købt billet til den gamle museumsgård.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...