Gå til hoved-indhold
12. maj 2024 - kl. 00.05

Spejder fra Frederikshavn deltager i nordisk konference på Færøerne

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

I disse dage afvikles der nordisk spejder-konference i Torshavn på Færøerne. Her deltager alle de nordiske lande med repræsentanter.

Fra Danmark deltager cirka 40 personer, som repræsenterer de uniformerede ungdomskorps. De grønne Pigespejdere har fire deltagere med, heriblandt 18-årige Amanda Rytter fra Frederikshavn.

Hun deltager på konferencen som ungdomsdelegeret. Det er vigtigt for spejderbevægelsen, at de unge bliver inddraget for at sikre fremtidens bevægelse. Derfor har konferencen reserveret en række pladser til unge under 30 år.

Amanda Rytter har de seneste ni år været grøn pigespejder i Hørkær-gruppen. Det er en stor ære at blive udvalgt som delegeret og dermed repræsentere Danmark. Spejderbevægelsen giver mange muligheder for at komme ud i verden og opleve og inspirere og blive inspireret. Samtidig giver det mulighed for at få indflydelse på fremtidens spejderarbejde.

Konference handler om fremtidens spejderarbejde i Norden. Målet er at sikre det bedste spejderarbejde på tværs af Norden. Samtidig deles der mange erfaringer mellem landene.

Konferencen holdes hvert tredje år, og før Færøerne blev konferencen afviklet i Danmark.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...