Gå til hoved-indhold
19. november 2023 - kl. 00.11

Strandby Skole bedst i Danmark til at løfte elevernes faglige niveau

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Strandby Skole indtager førstepladsen blandt samtlige landets folkeskoler i ny CEPOS-analyse, der viser, hvor god eller dårlig hver af landets grundskoler er til at løfte elevernes faglige niveau og resultater i forhold til elevernes socioøkonomiske baggrund, som blandt andet omfatter forældrenes indkomst, uddannelse og etnicitet.

- Der er en betydelig forskel på præstationerne i landets svageste og landets stærkeste skoler. Den stærkeste skole har opnået elevpræstationer, som ligger mere end to karakterpoint højere, end hvad den svageste skole har opnået med elever med en tilsvarende socioøkonomisk baggrund, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Hvis man ligger på nul, rammer eleverne det karaktergennemsnit, man vil forvente af området på baggrund af socioøkonomi. Strandby Skoles UE (UndervisningsEffekt) er på 1, de vil sige, at gennemsnittet ligger en karakter over det forventede niveau, og eleverne bliver dermed løftet mere end forventet fra ministeriet fagligt.

- Vi har løftet niveauet hvert år de sidste fire år, men det er første gang, vi rammer 1,0. Dermed ligger vi som den bedst placerede folkeskole i Danmark sammen med Bagterp Skole i Hjørring, oplyser skoleleder Mogens Brag, Strandby Skole.

Skolen inkluderer 98 procent af eleverne fra sit distrikt. Tallet er altså ikke løftet ved at sende elever med særlige behov til specialtilbud.

Dyhrs Skole - en privatskole i Slagelse - topper analysen med en UE på 1,1. Derefter følger Strandby Skole og Bagterp Skole med 1,0. Fem skoler deler fjerdepladsen med 0,9 - her er Ravnshøj Skole imellem.

Strandby Skole fejrede fredag det flotte resultat med Othello-lagkager.

- Vores resultat er opnået med et målrettet fokus på elevernes trivsel, og det var utænkeligt, hvis ikke medarbejderne hver dag er omhyggelige med at skabe et godt og varmt undervisningsmiljø. Det var også utænkeligt, hvis ikke vi havde det gode samarbejde med forældre og lokalområde, mener Mogens Brag.

1413 skoler deltog i undersøgelsen.

Sådan klarer skolerne i Frederikshavn Kommune sig:
2) Strandby Skole: 1,0
4) Ravnshøj Skole: 0,9
179) Frydenstrandskolen: 0,3
294) Bangsbostrand/Gærum Skole: 0,2
294) Hørby/Dybvad Skole: 0,2
294) Ålbæk Skole: 0,2
294) Privatskolen i Sæby: 0,2
440) Brovandeskolen, Skagen: 0,1
440) Torslev Skole: 0,1
629) Skagen Skole: 0
629) Privatskolen i Frederikshavn: 0
800) Sæby Skole: -0,1
1127) Hørby Efterskole: -0,3
1234) Nordstjerneskolen: -0,4
1373) Nordjyllands Idrætsefterskole Stidtsholt: -0,7
 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...