Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.03.2021 | Af: Michael Frederiksen

Thomas Kjær færdig som cheftræner i Vendsyssel

Vendsyssel Håndbold stopper samarbejdet med Thomas Kjær. Foto: Erik Laursen
Vendsyssel Håndbold skal have ny træner efter denne sæson. Det oplyser formand Christian Carlsen til Kanal Frederikshavn efter, at nedrykningen til 1. division onsdag aften blev en kendsgerning.

 

- Vi er i dialog med flere emner fra både ind- og udland. Vi ønsker en mere erfaren træner, som har øje for udviklingen af unge talenter i klubben og nærområdet, siger Christian Carlsen.

Thomas Kjær blev i efteråret forfremmet fra assistent- til cheftræner, da klubben fyrede Kent Ballegaard. I den forbindelse blev hans konkrakt forlænget til 2023. Den kan dog opsiges med tre måneders varsel, og det skete for godt en uge siden. Derfor kommer det også meget bag på Christian Carlsen, at Thomas Kjær torsdag udtalte til Nordjyske Medier, at han har mod på at forsøge at få klubben tilbage i landets bedste række. "Selvfølgelig har jeg det. Jeg kan kun forholde mig til, at jeg har en kontrakt til 2023. Så jeg må forholde mig til, at det er mig, klubben tror på", sagde Thomas Kjær.

Den udmelding forstår Christian Carlsen ikke.

- Thomas Kjær har fået en skriftlig opsigelse, hvilket han også har bekræftet på mail. Både trænerteam og spillertrup er orienteret om situationen.

Hvorfor har I opsagt Thomas Kjær?


- Bestyrelsen har evalueret på samarbejdet, og vi er naturligvis i dialog med spillerne, når det gælder sammensætningen af næste års trup, og denne proces efterlader ingen tvivl om, at vi skal have en ny cheftræner. Yderligere ønsker jeg ikke at sige, lyder det fra formanden.

Thomas Kjær afløste allerede efter syv kampe Kent Ballegaard, som netop har den rutine, Vendsyssel Håndbold nu er på jagt efter. Kent Ballegaard førte på under to år Vendsyssel fra den nederste halvdel af 1. division til ligaen.

Var det - set i bakspejlet – en sportslig forkert disposition at fyre Kent Ballegaard?

- Det er altid nemt at være bagklog, men Kent ville måske nok have haft en større erfaring og rutine, når kampene spidsede til. Om det ville have ændret noget, er svært at spå om. Thomas kom ind og gav den ro omkring holdet, som var vores prioritet på daværende tidspunkt. Om det var rigtigt eller forkert, har jeg ingen kommentarer til.

Formanden forventer, at Vendsyssel Håndbold bliver et top 3-hold i 1. division i næste sæson.

- Det er helt sikkert vores mål. Vi skal have bygget et delvist nyt hold op, men vi skal være med i toppen, fastslår Christian Carlsen.

Økonomisk er der lagt et budget, som bestyrelsen er tryg ved, fordi klubben har nogle gode og pålidelige sponsorer.

På spillersiden er der fra den nuværende trup aftaler med Mette Brandt Nielsen, Nadja Lærke Jensen, Sofie Sletskov og Sara Madsen. Derudover skifter Leonora Demaj fra SønderjyskE, Rikke Dahl Nielsen fra Holstebro og Christina Jakobsen Hansen fra Randers HK. Cecilie Termansen og Ida Andersen skifter til Aalborg EH, mens Pernille Brandenborg fortsætter karrieren i Randers HK.

- Vi håber derudover at forlænge aftalerne med flere af vores nuværende spillere, siger Christian Carlsen.

Vendsyssel Håndbold afslutter sæsonen med en udekamp på onsdag i Holstebro.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Erik Laursen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close