Gå til hoved-indhold
26 november. 2023

Tidligere borgmester Kurt Kirkedal udtræder permanent af byrådet

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Kurt Kirkedal, tidligere borgmester i Skagen Kommune, stopper som byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune. Det oplyser den 71-årige skagbo på Facebook.

Han har været sygemeldt siden midten af september i år.

- Jeg har i dag anmodet byrådet om at måtte udtræde af kommunalbestyrelsen. Jeg beklager meget, men helbredet er ikke til at yde det, der skal til. Enten er man med eller ikke. Jeg kan ikke byde mig selv og andre kun at kunne være med på halv kraft. Til alle jer, der stemte på mig, tak for tilliden. Jeg beklager, jeg må svigte. Jeg kan dog stadig tænke, tale, læse og skrive, så skulle der være noget, I tror jeg kan hjælpe med, er jeg stadig at træffe på telefon og mail, skriver Kurt Kirkedal.

Han fortæller, at det har været en fornøjelse at være med igen, og det har været en svær beslutning at træffe.

- Men sådan må det nu engang være. Da jeg stadig føler, jeg har noget at byde, vil I helt sikkert stadig høre til og fra mig på forskellig vis. Lige nu drejer det sig om Katrine og familien. De er jo det vigtigste for mig, lyder det fra Kurt Kirkedal.

I forbindelse med sin sygemelding i september oplyste Kurt Kirkedal følgende:

- Af en eller anden grund er jeg til tider umanerlig træt og helt uden energi. Meget af tiden har jeg det ok, men jeg ser mig ikke i stand til at varetage mine politiske hverv, så lang tid jeg har det sådan. Man kan og skal ikke være med på halv eller mindre tid.

Borgmester Birgit S. Hansen ærgrer sig over, at Socialdemokratiet skal undvære Kurt Kirkedals stærke stemme i Skagen.

- Kurt Kirkedal er en stor kapacitet, en mand med et stort engagement og en politiker med stor erfaring og gennemslagskraft. Vi kommer virkelig til at savne ham i byrådet, udtaler borgmesteren til Kanal Frederikshavn.

Kurt Kirkedal er medlem af Økonomiudvalget, næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget samt bestyrelsesmedlem i Skagen Havn og Skagens Kunstmuseer.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...