Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.06.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Vellykket første klubtur: 100 km på Gudenåen

Se flere fotos under artiklen.
Frederikshavn Havkajakklub har fået en fin start med en del nye medlemmer. Klubbens første fælles klubtur var en længere tur på Gudenåen, og flere af de nye medlemmer meldte sig også til turen, uagtet at det var en lang tur på i alt næsten 100 kilometer.

 

Turen fandt sted i den forlængede weekend omkring Grundlovsdag. Der var afgang fredag kl. 10.00 ved Ry Roklub. Turen startede med blæsevejr og lidt regn, men i løbet af kort tid drev det væk og blev til fint solskin senere på dagen.

Ved åen kunne man høre gøgen kukke og se de flotte isfugle flyve med deres karakteristiske blå farve. Frokosten blev holdt på Møgelø tæt på Himmelbjerget, hvorefter turen gik videre igennem Juulsø og frem til "De Små Fisk" ved Sejs, hvor den hjemmebagte kage blev fortæret sammen med eftermiddagskaffen.

Derefter gik turen videre forbi alle de fine huse i Sejs-Svejbæk og helt ind forbi Hjejlen og Hjejlebådene og til Slusen.

- Vi kom igennem Slusen med en hel del tilskuere og ud på den anden side, hvor der for en del år siden er anlagt "en brusende elv" og sluttede af ved Silkeborg Langsø Camping efter en tur på 22 kilometer. Så var der tid til fælles hygge med aftensmad, der bestod af medbragt mørbradgryde, fortæller formand Hans Christian Højslet, Frederikshavn Havkajakklub.

Lørdag gik turen fra Silkeborg til Bamsebo Camping ved Ulstrup – en tur på godt og vel 45 kilometer med start kl. 10.00 og fremme ved campingpladsen kl. 19.30. Formiddagskaffen blev kombineret med et besøg i Tvilum Klosterkirke og fælles formiddagssang, hvorefter turen gik videre til Kongensbro og frokost.

- Herfra gik det op imod Gudenåcentralen (Tangeværket), hvor vi skulle igennem Tange Sø – først op imod Ans og derefter op til Tangeværket. Tange sø er Danmarks største kunstigt anlagte sø og 10 kilometer lang. Vi havde en strid sidevind, skiftende til medvind og pænt store bølger, hvorfor alle roernes evner og erfaringer blev afprøvet, og selv vores nye medlemmer klarede turen med bravour. Der var 100-vis af svaner på søen, og da de måske syntes, at vi kom for tæt på, lettede omkring 100 af dem lige foran snuden på os. Det var et fantastisk skue at se så mange svaner løbe hen over vandet og lette. På den anden side af Tangeværket var det igen Gudenåen, vi roede på med et rigt fugleliv med fuglefløjt, gøgen, der kukker, og isfuglen, der viser sig ind-i-mellem. Der var også pludselig en odder, der ville i vandet med et stort ”plup”. Vel fremme ved campingpladsen og indlogering i vore hytter stod aftensmaden på "Take-away" fra Ulstrup Kro og hygge i den ene af hytterne, fortæller formanden.

Søndag morgen var det fint solskinsvejr, hvorfor morgenmaden blev indtaget udenfor ved det fælles morgenbord.

- Dagens tur gik fra Ulstrup til Randers, hvor vi lige skulle ind og runde Randers Regnskov, inden vi gik i land ved Randers Kano og kajakklub. Mange steder roer man lige forbi husene langs Gudenåen, folk der passer deres haver eller landbrug og hilser på dem. Vi mødte mange lystfiskere, der desværre ikke havde haft held med at fange noget, inden vi mødte dem; men det gjorde det nok efterfølgende. Frokosten blev indtaget ved Langå Marina, hvor vi mødte roere fra Randers, der også holdt hvil dette sted, siger Hans Christian Højslet.

Han mener, at turen svarer lige nøjagtig til det, Frederikshavn Havkajakklub står for: Kammeratskab, gode naturoplevelser, motion og sikkerhed.

Næste fælles klubtur går til Norge i juli, hvor den nystartede klub i Frederikshavn har fået god hjælp til planlægningen af kajakvenner i Skagen Havkajakklub.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close