Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

Venligboerne lukker og slukker i Frederikshavn

Venligboerne i Frederikshavn, der startede deres aktiviteter i 2015, har på deres generalforsamling besluttet at nedlægge foreningen. Butikken på hjørnet af Kalkværksvej og Søndergade i Frederikshavn lukker senest 31. december 2022.

 

Tiden med COVID-19 har gjort et stort indhug i egenkapitalen, ligesom mange frivillige er faldet fra under denne periode, og det har vist sig umuligt at skaffe tilstrækkelig ny tilgang.

Det er et problem, mange frivillige organisationer og foreninger kæmper med i denne tid og som virker opslidende på de frivillige, der er tilbage. Ophørsudsalget er allerede startet i butikken, og alt sælges til halv pris, indtil varelageret er tømt.

- De er meget vemodigt, men alt har sin tid, og den gennemsnitlige levetid for en folkebevægelse som vores ligger normalt kun på tre til fire år, udtaler formand Poul Nielsen, Venligboerne Frederikshavn, til Kanal Frederikshavn.

Venligboerne satte sig ved opstarten i 2015 nogle mål for foreningen.

- Vi ønskede at byde flygtningene velkommen til Frederikshavn Kommune, skabe netværk og knytte forbindelse til kontaktfamilier. De nye borgere stod i en svær periode i deres liv, og vi kunne støtte dem i integrationen og få dem til at føle sig velkomne i et nyt land og i en ny by, hvor alt var så anderledes i forhold til, hvor de kom fra og hvor de havde mistet alt. Jeg tror næppe, hverken vores mange frivillige eller flygtningene på dette tidspunkt havde fantasi til at forestille sig, hvor omfangsrige vores aktiviteter ville blive, hvor givende kontakten mellem kulturer ville være og hvor mange tætte venskaber, der skulle blive knyttet. Det har været en fantastisk fælles rejse, og det er en tilfredsstillelse at kunne konstatere, at alle, der kom i 2014-2015 er blevet godt etableret, at flertallet er i beskæftigelse eller er i gang med en uddannelse og nu bidrager aktivt til vores samfund, udtaler Poul Nielsen.

Han sender en stor tak til alle, der har involveret sig i Venligboernes aktiviteter i Frederikshavn Kommune gennem årerne.

- Tak for donationer fra private, virksomheder og organisationer og tak til Frederikshavn Kommune og nyhedsmedierne for et godt samarbejde, siger Poul Nielsen.

Venligboerne var tidligere aktive i mange byer, men nu er de fleste afdelinger væk.

Poul Nielsen har personligt meget svært ved at stoppe.

- Venligboerne har jo været en stor del af mit liv de sidste syv-otte år, og jeg overvejer at fortsætte rådgivningstjenesten i et andet regi, hvis der viser sig en mulighed for det, fortæller han.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close