Gå til hoved-indhold
05. september 2023 - kl. 00.09

Videnskabsklubben melder alt udsolgt i Frederikshavn

  • 1 af 1
    De fire nye undervisere i Videnskabsklubben hos HTX Frederikshavn er fra venstre Anastasia Bendixen, Ida Pepping, Maja Nielsen og Maddeline Hansen.
Af: Michael Frederiksen

20. august kl. 10.00 åbnede tilmeldingerne til Videnskabsklubben i Frederikshavn for første gang, og allerede 48 timer efter var alle 20 pladser fyldt, og resten af børnene måtte skrives på venteliste.

Videnskabsklubben har eksisteret i Danmark siden 2017, men det er første gang i år, at der tilbydes forløb i Frederikshavn.

Videnskabsklubben kommer til at bo på Teknisk Gymnasium, HTX på EUC Nord i Frederikshavn, og forløbene retter sig mod børn i 4. til 6. klasse. Forløbet i 2023 handler om kemi, og det er øjensynligt faldet i god jord.

- Vi er rigtig glade for, at Videnskabsklubben har valgt at samarbejde med HTX. Det er en rigtig god mulighed for at vise børn og forældre, hvad naturvidenskab kan og samtidig forhåbentlig gøre nogle børn endnu mere nysgerrige på naturvidenskab, siger vicerektor Lene Faurholt.

Det er fire 2.g-piger fra HTX-linjen "Teknologi & Design", der skal undervise børnene og dermed også fungere som rollemodeller. Samtidig er lektor Dinna Christensen ansvarlig for Videnskabsklubben i Frederikshavn og udtaler:

- Videnskabsklubben er en unik mulighed for at stimulere børns nysgerrighed inden for kemi, og samtidig ved vi, at der er enorm læring i at formidle viden, og således får 2.g-eleverne også stort udbytte af at være undervisere i Videnskabsklubben. Jeg er også sikker på, at de kan bruge disse erfaringer, når de skal eksamen og formidle for en censor.

Videnskabsklubben begynder i uge 43.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...