Gå til hoved-indhold
12. januar 2024 - kl. 13.01

Virksomhedsledere: Vi kan ikke leve med den truende kannibalisering fra regionens side

  • 1 af 3
    Er Skagen Gigt- og Rygcenter lukningstruet? Det frygter en gruppe af kommunens virksomhedsledere. Foto: Per Frank Poulsen, TV2 Nord
  • 2 af 3
    Virksomheder, som er i gang døgnet rundt i Frederikshavn Kommune, beskæftiger 8.000 medarbejdere.
  • 3 af 3
    Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn er lukningstruet. "I en lang årrække er Frederikshavn Kommune blevet nedprioriteret i forhold til andre kommuner i regionen", mener den gruppe virksomhedsejere.
Af  Christina Ørskov, Knud Degn Karstensen, Peter Conradsen, Sten Uggerhøj, Anders Jensen med flere...

En gruppe virksomhedsledere i Frederikshavn Kommune har skrevet dette indlæg om Region Nordjyllands prioritering – eller mangel på samme i forhold til Frederikshavn Kommune.

Vi tror ikke på rygter, men vi vil alligevel bringe dette til torvs. Rygter siger, at Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn og Skagen Gigt- og Rygcenter er lukningstruet. Vi ved faktuelt, at Frederikshavn Kommune står til at miste et ambulanceberedskab i Sæby og ligeledes et om natten i Frederikshavn.

Vi kan som borgere og virksomhedsledere i regionens næsttættest befolket kommune ikke leve med den truende kannibalisering fra regionens side.

Frederikshavn Kommune er en stor industrikommune - tre ud af fire af Danmarks største værfter ligger i vores kommune. To ud af regionens fire største havne ligger også i Frederikshavn Kommune. Flådestation, maskinfabrikker, værfts- og fiskeindustri, Skagen og Frederikshavn Havn har tilsammen over 8.000 arbejdspladser. Arbejdspladser, der er bemandet 24 timer i døgnet året rundt.

Det er essentielt for os som virksomhed, at vi kan tiltrække arbejdskraft. Det er derfor altafgørende, at der er et beredskab/ambulanceberedskab under vores medarbejdere, så de trygt kan gå på arbejde.

Udover dette er der også fordelingen af de regionale arbejdspladser. Ser man geografisk på placeringen i forhold til kommunernes størrelse, har vi meget at ønske. I en lang årrække er Frederikshavn Kommune blevet nedprioriteret i forhold til andre kommuner i regionen.

Er vi ved at blive udkant i vores egen region...?

Med venlig hilsen
Borgere og virksomheder i Frederikshavn Kommune

Anders Jensen, AVK Tooling A/S
Johnny Hauberg, Hytek A/S
Morten Vestergaard, VMS Group A/S
Christina Ørskov, Orskov Yard A/S
Knud Degn Karstensen, Karstensens Skibsværft A/S
Karl Erik Slynge, Trigon A/S
Peter Conradsen, P. Conradsen A/S
Johannes Palsson, FF Skagen A/S og Scandic Pelagic A/S
Sten Uggerhøj, Uggerhøj A/S
René Thorhauge, Soft & Teknik A/S
Vagner K. Jensen, Norisol A/S

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...