Gå til hoved-indhold
08 december. 2023

VM-kvartfinale i floorball i Singapore: Danmark fik store bank af Tjekkiet

 • 1 af 5
  Den danske ambassade heppede med, da Danmark spillede VM-kvartfinale.
 • 2 af 5
  Oliver og Silje fra ambassaden fik en snak med Blackhawks-pigerne Sophine og Smilla.
 • 3 af 5
  Oliver og Silje fra ambassaden har lyst til at se mere floorball efter dagens oplevelse.
 • 4 af 5
  Det danske hold inden kampen mod Tjekkiet. Foto: IFF
 • 5 af 5
  Landstræner Søren Frederiksen tror på en jævnbyrdig kamp i morgen mod Polen. Foto: IFF
Af: Michael Frederiksen

Ved VM i floorball for kvinder i Singapore fik Danmark fredag formiddag ørerne i maskinen i VM-kvartfinalen mod Tjekkiet. Danmark - med otte spillere og cheftræner Søren Frederiksen fra Frederikshavn Blackhawks - tabte hele 1-13.

Tjekkiet er blandt de fire bedste i verden og har sidste års "verdens bedste spiller på holdkortet". Derudover er der også over en million floorballspillere i Tjekkiet, så det var noget af en mundfuld for det yngste A-landshold nogensinde.

Danmark havde til dagens kamp ikke kun en semifinale at spille for. En sejr vil sikre holdet en plads i top 5 i Europa og dermed en plads i The World Games i 2025, som afvikles i Kina. The World Games er for de sportsgrene, der ikke er repræsenteret på OL-programmet.

Første periode var kun knap to minutter gammel, da tjekkerne havde bolden i netmaskerne for første gang, og det lykkedes dem at få den der ind yderligere fem gange i åbningsperioden, hvor skudstatistikken var 21-4 i tjekkisk favør. Det var tydeligt at se, at Tjekiet ikke havde undervurderet Danmark. De var klar og spillede hurtigt og hårdt.

I anden periode tilllod tjekkerne sig at brænde et straffeslag, men de øgede alligevel føringen til 11-0. Det var også en periode, hvor den lokale landstræner Søren Frederiksen benyttede chancen for at give samtlige spillere spilletid og give alle oplevelsen af at spille en kvartfinale mod et af top 4-hold i verden.

I tredje periode stod der også Tjekkiet på det meste, men Danmark var mere med i kampen. Det danske mål blev scoret at Lina Voldby.

Bekymrende var det, at de to lokale Blackhawks-spillere Ester Thomsen og Sofia Frederiksen begge måtte udgå af kampen efter henholdsvis en hård tur i banden og en tur i gulvet med baghovedet.

- Vi håber, de når at blive klar til kampen mod Polen i morgen, siger Søren Frederiksen.

Kampen mod Polen afgør, om Danmark på søndag skal spille om syvende- eller femtepladsen og dermed en ny chance for at komme til The World Games.

I dagens kamp oplevede landsholdet den ære, at de fik besøg af et par repræsentanter fra den danske ambassade i Singapore. Det var en anerkendelse af holdets præstationer og en måde at fremhæve Danmarks stolthed på de internationale sportsscener. Det var første gang, at de overværede en floorballkamp, men bestemt ikke sidste. De var meget overrasket over tempoet i kampen - også fra Danmarks side. Det er bestemt ikke den sidste floorball kamp, de skulle se, lovede de.

Kampen i morgen spilles allerede klokken 12.30 (dansk tid kl. 5.30).

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...