Gå til hoved-indhold
01. marts 2024 - kl. 00.03

WH-formand: Lykkes vores plan, får vi igen topishockey i Frederikshavn

  • 1 af 1
    Formand Peter Conradsen, Elite Nord Frederikshavn A/S: - Jeg vil gerne aflevere Elite Nord i en god og sund forfatning. Det gælder både økonomisk og sportsligt. Jeg er ikke typen, der stikker af, når krisen kradser.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks skal tilbage i toppen af dansk ishockey, og det kræver blandt andet, at der skaffes to millioner kroner ekstra i årlige sponsorindtægter. Det oplyser bestyrelsesformand Peter Conradsen, Elite Nord Frederikshavn A/S - selskabet bag Frederikshavn White Hawks - til Kanal Frederikshavn. 

- Skal vi lege med i top 4, vil vi som minimum skulle finde to millioner kroner mere i indtægter hvert år, og vi igangsætter nu nogle initiativer, som gør, vi forhåbentlig kommer i nærheden af det, siger Peter Conradsen.

Hvad gør I?

- Det kan jeg ikke løfte sløret for endnu, da det involverer flere parter, men vi har en plan, som forhåbentlig gennemføres. Lykkes det, får vi igen topishockey i Frederikshavn, og det fortjener både byen og alle omkring White Hawks.

Vil det allerede være til sæsonen 2024/2025, at I har to millioner kroner mere i indtægter?

- Ja, det er målet. Pengene skal bruges på et stærkere hold i næste sæson.

Ifølge Peter Conradsen ligger White Hawks cirka to millioner kroner under lønloftet i Metal Ligaen, så der er plads til stærkere og dyrere spillere i truppen. Det er den mulighed, som klubben nu jagter.

Hvor optimistisk er du?

- Jeg er optimistisk, men der er jo også et beløb mellem nul og to millioner kroner. Det vil være fantastisk at få tilført to millioner kroner ekstra sponsorkroner, men en million kroner vil også være godt.

Formanden udtaler sig få dage efter, at den 72-årige WH-fan Benny Petersen i en artikel på Kanal Frederikshavn gav udtryk for sin bekymring. Han mener, det "det går ad h..... til" i Frederikshavn White Hawks.

- Vi deler hans frustration. Tabellen taler sit tydelige sprog. Der ingen grund til at bortforklare noget som helst. Jeg har en kæmpe kærlighed til klubben. Jeg er født og opvokset 200 meter fra ishockeyhallen, så det her gør ondt. Det er i modvind, fundamentet skal bære huset, og White Hawks har et solidt fundament takket været fans, spillere, alle omkring holdet, sponsorer, tilskuere, bestyrelse og ikke mindst vores direktør René Jørgensen.

Benny Petersen frygter, at White Hawks lider samme skæbne som FfI Fodbold og forsvinder fra landets bedste række. Det afviser Peter Conradsen.

- Det er ikke et issue. Så længe jeg sidder på formandsposten, er der eliteishockey i Frederikshavn. Det er jeg garant for, men jeg kan ikke garantere, at vi ligger i top 4. Der er ingen sportsklub i Danmark, der ikke har prøvet det her, som vi oplever nu. AaB rykkede ned fra Superligaen i fodbold sidste år. De arbejder så på at komme op igen. Det er sådan, det er. Det er i modvind, man virkelig skal vise handlekraft og sammenhold. Da vi senest missede slutspillet i 1996, vandt vi DM-guld fire år efter, udtaler Peter Conradsen.

Benny Petersen efterlyser en mulighed for at tegne B-aktier.

B-aktie er et kapitalgrundlag - ikke et sponsorat. Det er indtægterne, der er afgørende for, om Elite Nord har et hold i top 4. Det handler om, hvad Frederikshavn vil med ishockeysporten. Her tænker vi på fans, sponsorer, tilskuere, ja, hele byen. Vil vi ligge i toppen af dansk ishockey og sætte Frederikshavn på landkortet? Det kræver opbakning fra hele kommunen, byen, sponsor og fans.

Sportsligt er Peter Conradsen "mildest talt skuffet" over den igangværende sæson.

- Der er brugt lidt flere penge i holdet i år, hvilket vi også meddelte ud inden sæsonen, så på papiret har vi faktisk et hold, der er lidt bedre end sidste år. Som jeg ser det, får vi det forkerte ben ud af sengen. Vi taber de første 12 kampe, og allerede på det tidspunkt begynder panikken at brede sig. Spillerne mister lidt selvtillid, og vi kommer ind i en ond cirkel. Sæsonen er i kategorien "langt fra godkendt", fastslår Peter Conradsen.

Kan du sige noget om, hvad der sker i næste sæson, når det gælder spillere og trænere?

- Det evaluerer vi, når sæsonen er forbi. En af de ting, vi iagttager, er kemien på holdet. Den er ikke, som den var sidste år. Den indbyrdes kemi på holdet er ikke tilstede i år. Vi ved endnu ikke, om vi kommer med i slutspillet, men når vi ved, hvor vi står, sætter vi en stor parantes om denne sæson. Jeg vil dog lige tilføje, at vi før er kommet fra en ottendeplads til DM-finalen.

Hvad mener du med kemien på holdet?

- Vi er mennesker. Nogen har én tilgang til tilværelsen og andre han en anden. Nogen har et medfødt super talent, mens andre kæmper for logoet på brystet. Det er sådan nogle ting, som spiller ind, og det skal cheftræneren forsøge at få til gå op i en højere enhed ved at skabe nogle synergier.

Benny Petersen efterlyser også, at bestyrelsesformanden står mere frem i løbet af sæsonen.

- Det har han da en pointe i, men vi skal også huske på, at jeg er formand for et aktieselskab, ikke en forening. Jeg vil gerne sidde på de indre linjer og prøve at få tingene til at lykkes. Når jeg kigger på samtlige andre klubber i Metal Ligaen, er det heller ikke bestyrelsesformanden, der udtaler sig, med mindre det er virkelig er grelt. Vi kan så diskutere, om det er tilfældet her. Økonomien er der i hvert fald styr på, og det er for mig altafgørende. Jeg husker tydeligt, hvordan klubben nærmest havde været på konkursens rand 10 år i træk, da jeg i 2003 blev formand for FIK. Det var også derfor, at vi 2005 løftede eliteholdet ud af FIK og stiftede Elite Nord Frederikshavn A/S. Fra den dato har bestyrelsens holdning været, at vi ikke bruger flere penge, end vi har.

Har du - specielt i en sæson som denne - efter 21 år som formand i FIK og Elite Nord Frederikshavn A/S overvejet at lade nye kræfter komme til?

- En sæson som denne er tung, så selvfølgelig tænker jeg, om det er ved at være tiden, men jeg vil gerne aflevere Elite Nord i en god og sund forfatning. Det gælder både økonomisk og sportsligt. Jeg er ikke typen, der stikker af, når krisen kradser. Det er jeg simpelthen for ærekær til, og mit hjerte til klubben er for stort.

Formanden afviser i øvrigt rygter om, at Elite Nord har nægtet at tage imod penge fra sponsorer, som ønskede at investere i klubben.

- Med den kærlighed bestyrelsen, direktion og jeg har til ishockey, vil vi tage imod den slags med kyshånd. En hvilken som helst krone er kærkommen, og der er ingen lim på taburetten. Kommer der én, som ønsker at købe klubben, så står min plads åben, forsikrer Peter Conradsen.

Med tre kampe tilbage i grundspillet er White Hawks ét point efter Rødovre på ottendepladsen, som giver adgang til slutspillet. I aften skal White Hawks en tur til Herlev. Søndag kommer Odense til Frederikshavn, inden grundspillet afsluttes på tirsdag ude mod netop Rødovre.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...