Gå til hoved-indhold
30. november 2023 - kl. 00.11

White Hawks' speaker debuterer som håndboldspeaker ved VM i Arena Nord

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Kim Zabi Sørensen er normalt speaker, når Frederikshavn White Hawks spiller hjemmekampe i Nordjyske Bank Arena, men i aften er han speaker, når Tjekkiet og Congo mødes ved VM i kvindehåndbold i Arena Nord i Frederikshavn. Det bliver hans debut som håndboldspeaker.

- Jeg har ikke set en håndboldkamp live, siden FfI lå i 1. division og spillede i Idrætshallen, griner Kim Zabi Sørensen.

Dermed var det over 25 år siden, at ishockeyspeakeren havde set en håndboldkamp live, indtil han i aftes var på plads i Arena Nord og kiggede med på åbningsaftenen, hvor Brasilien besejrede Ukraine, mens Spanien slog Kazakhstan.

- Jeg er meget nervøs for navnene. Specielt de mere eksotiske lande som Congo. Heldigvis er vi et team af speakere, som kan sparre med hinanden, så mon ikke vi ved fælles hjælp finder nogle brugbare udtalelser, smiler Kim Zabi Sørensen.

Hvis det kniber med udtalen, regner han med at fange en holdleder for at få lidt kvalificeret hjælp.

- Det bliver noget helt andet at speake håndbold. Umiddelbart siger jeg noget ved hvert spilstop i hockey, men det regner jeg ikke at gøre i håndbold. Nu må vi se.

Kim Zabi Sørensen har tidligere speaket floorball-VM for kvinder i Arena Nord, og VM i ishockey for kvinder i Nordjyske Bank Arena.

- Nu prøver vi VM i håndbold for kvinder og satser på, at jeg måske ender i Boxen i Herning til VM i hockey for herrer i 2025, griner White Hawks-speakeren.

Han bliver bestemt ikke rig af at være speaker til VM i Arena Nord.

- Der har altid været et specielt sammenhold om at afvikle en så stor begivenhed, som VM er. Det er spændende, men jeg får ikke en rød reje for det. Jeg føler dog, at der bygges på erfaringen i forhold til afvikling af større begivenheder, siger Kim Zabi Sørensen.

Han forventer at skulle speake syv kampe i Arena Nord. Foreløbig er han på plads i aften kl. 20.30, når Tjekkiet møder Congo og mandag kl. 20.30 i opgøret mellem Tjekkiet og Holland.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...