Gå til hoved-indhold
13. juni 2024 - kl. 00.06

Workshop for børn: 300 kæpheste skal klargøres til optog

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Byprojekt Tordenskiold indbyder alle børn til sjove workshops hen over sommeren. Første gang er på lørdag 15. juni fra kl. 10.00 til 15.00.

Tilbuddet gælder alle familier med børn eller bedsteforældre med børnebørn. Det hele handler om, at hundredvis af rå kæpheste nu ligger klar til et gigantisk optog med 300 glade børn til september, når der er Tordenskioldsdage og Åben Flådestation i Frederikshavn.

- Vi indbyder børn i kommunen til at være med i en kanon oplevelse og i markeringen af Frederikshavns historie og bygning af stedets første havn, fortæller koordinator på projektet, Lotte Hellum.

En række frivillige i Tordenskiolds-projektet har gennem et par måneder haft travlt med at producere de rå kæpheste, som alle børn nu inviteres til at gøre helt færdige og sætte deres eget præg på.

- Kæphestene skal males, have monteret øjne, maner og hovedtøj med mere, og man kan selvfølgelig også sætte sit eget helt særlige aftryk på sin hest, hvis børnene ønsker dette. Vi er klar i vores store værksted og hal på havnen på følgende dage, fortæller Lotte Hellum:

Lørdag 15. juni kl. 10-15
Onsdag 31. juli kl. 10-15
Torsdag 15. august kl. 16-18

Man kan deltage i én eller i alle workshops, og det er helt gratis. Dog er det kun børn ifølge med forældre eller nærmeste familie, som kan deltage.

Har man lyst til at være med, skal man bare dukke op på adressen Knallen 4, på Frederikshavn Havn ovenstående dage.

I 1716/1717 samles mellem 2.000-3.000 ridende soldater i Fladstrand, i dag Frederikshavn. De skulle i januar 1717 afskibes til Norge. Det hele startede med en ordre fra Kong Fredrik IV til Tordenskiold. Det førte til en storstilet hemmelig mission, hvor hele lokalområdet blev involveret i at bistå byggeriet af kongens embarkveringsbro (havne brygge) i Fladstrand (Frederikshavn).

Tordenskioldsdage 2024 markerer med forskellige nye tiltag netop denne hændelse.

- Og det er i den sammenhæng, at vi vil samle 300 børn til at deltage i det store optog gennem byen lørdag 7. september. I optoget "rider" kavaleristerne - som er børnene -  sammen med flotte historiske grupper fra Norge og Sverige, og hele optoget ankommer gennem midtbyen til Rådhusparken og sjov "Tordenskiolds By", fortæller Lotte Hellum.

Det vil også være mulighed for at deltage i andre aktiviteter på sin egen kæphest. Historisk tøj kan lånes og skal bæres under det store historiske optog i byen.

Under alle workshops og til Tordenskioldsdage vil der være voksne til at hjælpe børn og forældre. Forældre er også meget velkomne til at deltage i optoget - og også her kan historisk tøj lånes til de, som ønsker at deltage sammen med børnene.

Se mere på Facebook eller kontakt Lotte Hellum på lotte@tordenskiold.dk eller mobil 30 23 20 62.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...