Gå til hoved-indhold
16. september 2023 - kl. 00.09

69-årige Ole Madsen fejrer 40-års jubilæum med hotdogs og Cocio

  • 2 af 2
    Et udklip fra Frederikshavns Avis, da Ole Madsen åbnede sin forretning i 1983.
Af: Michael Frederiksen

I en verden, der kontant er præget af skiftende retninger og forandringer, er der historier, der skiller sig ud som stærke eksempler på dedikation og engagement. En sådan historie er Ole Madsens, der i år kan fejre 40-års jubilæum for sin virksomhed VVS Energi. Hans rejse har ikke blot været en personlig bedrift, men også en levende fortælling om, hvordan VVS-branchen selv har udviklet sig fra et sort til et grønt fag, som han selv udtrykker det.

Efter obligatorisk tid i militærets tjeneste tog Ole Madsen en uddannelse som VVS-installatør, hvorefter han stiftede sin virksomhed VVS Energi i august 1983. Med hans varme person og stolthed over håndværket blev VVS Energi hurtigt til en frontfigur i den lokale VVS-industri. I en alder af 69 år insisterer Ole Madsen stadig på at yde mere end forventet og efterlade et varigt indtryk af professionalisme og pålidelighed. Hans dedikation til at levere fremragende serviceoplevelser gjorde ham vellidt blandt kunderne og netop dette er en afgørende faktor for at holde motivationen højt.

- De sidste 40 år har branchen udviklet sig fra et sort til et grønt fag. Det er ikke længere et fag, hvor man kommer hjem og er sort fra top til tå. Da jeg startede, der var man jo kulsort, når man kom hjem. I dag kommer jeg hjem med rene fingre, fortæller Ole Madsen med et glimt i øjet.

VVS-branchen gennemgår en konstant udvikling i takt med den teknologiske progression og skiftende efterspørgsel blandt kunder og denne skal man som VVS’er imødekomme, hvis man vil bestå på sigt.

Lige netop udvikling er en hjørnesten i Ole Madsens karriere, der stiftede VVS Energi med formålet at satse på mere alternative energikilder som solfangere og brændefyr, som ikke var standarden i 1983. Denne beslutning skulle vise sig at være afgørende for hans succes, men også for branchens udvikling.

- Der er altid sket en rivende udvikling, så der kommer noget nyt hele tiden. Den dag i dag er der stort fokus på den grønne omstilling, så nu er det typisk varmepumper, som forbrugerne ønsker.

Han husker tilbage på utallige projekter, men særligt ombygningen af kirkerne i Frederikshavn springer frem i hukommelsen som nogle spændende opgaver at få lov at være en del af.

Ole Madsen understreger, at han ikke er bekymret for udviklingen i branchen, for ifølge ham er der altid brug for en god håndværker.

Ole Madsens plan var at gå på pension som 65-årig i 2017, men det ville skæbnen ikke. Efter at have udført flere projekter i samarbejde med Strandby El-teknik tog direktør Tonny Stordal Johansen kontakt til Ole Madsen. Han kom med et tilbud om at opkøbe VVS Energi og forene det med Strandby El-teknik, hvor Ole Madsen skulle fortsætte som ansat. Det var et tilbud, han ikke kunne modstå. Hvad der oprindeligt var tænkt som en velfortjent pension, blev derfor i stedet til en ny begyndelse. Fem år senere fortsætter Ole Madsen ufortrødent arbejdet på en seniorordning og fremstammer en smule rørt:

- Jeg har ikke lige umiddelbart nogle planer om at stoppe. På grund af et godt firma.

I dag er VVS Energi en anden størrelse end blot for fem år siden. Efter sammenslutningen af Strandby El-teknik og VVS Energi talte afdelingen Ole Madsen og Lars Donbæk, som varetager aktiviteterne i Skagen.

I 2019 kom Christian Birk ombord i teamet og tog over på den daglige ledelse af afdelingen. I dag er VVS Energi stærkere end nogensinde med hele 16 ansatte. Christian Birk er den, der tegner afdelingen nu, mens Ole Madsen plejer sine eksisterende kunder og tager nye opgaver efter behov.

Ole Madsen har nu været ansat i Strandby El-regi i fem år, og hans erfaring og viden er uvurderlig. Således har VVS Energi udviklet sig fra sin spæde begyndelse med Ole Madsen ved roret til den blomstrende virksomhed, den er i dag med Christian Birk som leder.

I anledning af 40-års jubilæum i VVS Energi afholdes der en jubilæumsreception fredag 29. september kl. 12-16 på Håndværkervej 1 i Frederikshavn. Her vil kunder, nuværende og tidligere kollegaer, forretningsforbindelser, familie og venner samles til en hyggelig og uformel eftermiddag. Der vil, efter Oles og Christians ønske, blive serveret hotdogs og Cocio, mens der er rig mulighed for at dele minder og ønske de to styrmænd og ansatte bag VVS Energi tillykke.

Af hensyn til forplejning og planlægning bedes tilmelding sendt senest 22. september på info@strandbyelteknik.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...