Gå til hoved-indhold
22. januar 2023 - kl. 23.01

Afdød erhvervskvinde donerede årets talentpris

  • 1 af 2
    FOTO: Hanne Alb
  • 2 af 2
Af: Hanne Albæk

De sang begge så guddommeligt smukt, sopranen Annika Synnøve Beinnes og tenoren Ian Markus Bjørsvik, så begge blev vindere af årets Kappelborg Skagen Talentpris 2023.

De to kun 20-årige norske operatalenter - deltagere i den årlige Opera Masterclass i Skagen i august og igen i Nytårskoncerten på Kappelborg i lørdags - får med talentprisen stipendier til at deltage i også dette års masterclass med førende internationale undervisere.

Prisen var denne gang doneret af skagboen, den succesrige parfume-erhvervskvinde Ellinor Sæther, der desværre døde 2. januar og derfor ikke nåede selv at overvære prisoverrækkelsen.

Nytårskoncerten i Skagen - den 11. i rækken og en af de hidtil mest grandiose - spillede for fulde huse i tre omgange på én og samme dag, og med Julie Berthelsen som en blandt andet fantastisk fortolker af Barbara Streisands "Woman in Love" og af en vidunderlig smuk grønlandsk folkevise, skrevet af hendes far.

Det store og velsyngende Skagen Klitkor, Jydsk Underholdnings Orkester, Nordjyske Strygere og operasanger og konferencier Jens-Christian Wandt leverede sammen med solisterne et sandt festfyrværkeri af en nytårskoncert 2023 med et program, der alt i alt spændte over klassisk koncertmusik, opera high lights og pophits.

De to prismodtagere sang blandt andet den medrivende duet, O soave fansiuella fra Puccinis "La Boheme" og Jens-Christian Wandt på smukkeste vis "I Danmark er jeg født".

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...