Gå til hoved-indhold
05. november 2023 - kl. 22.11

Børn i Solsikken skal ikke opleve flere nederlag og konflikter

  • 1 af 1
Af  Line Brøste

Line Brøste - mor til Malthe på 12 år - har skrevet dette indlæg: Kære Byråd. Jeg kan læse, at Solsikken, specialinstitution for børn med særlige behov, skal spare. Jeg kan forstå, dette kommer til at betyde besparelse af personale og derved mindre personale til at varetage vores handicappede børns behov. For det er, hvad børnene i fritidsklubben er. Handicappede med store behov for pædagogisk støtte. Ellers ville de ikke være bevilget en plads i Solsikken, men i stedet gå i HotSpot.

Flere af vores børn har desuden gået i almindelig SFO med store nederlag til følge af dette. Derfor er det simpelthen så vigtigt, at de ikke skal opleve flere nederlag, flere konflikter og manglende støtte på grund af manglende personale.

Solsikkens personale gør en kæmpe indsats for, at vores handicappede børn og unge kan opleve så normalt et fritidsliv som muligt med de handicaps, de nu engang har. De er ikke i stand til selv at lave legeaftaler, hænge ud med jævnaldrende, når de rammer teenagealderen eller gå til almindelige fritidsinteresser uden støtte.

At I sparer her, vil temmelig sikkert koste dyrt om et par år, fordi der kommer prisen for vores børns nederlag. Når vores børn med kognitive og fysiske handicaps ikke mødes, reagerer de oftest uhensigtsmæssigt og med konflikter. De gentager disse adfærdsmønstre, med mindre der er pædagogisk personale til at afbøde dem samt lære børnene andre reaktionsmønstre. Dette er et arbejde, der skal til døgnet rundt for netop disse børn, og derfor er det så vigtigt, at der er personale både i skole og i Solsikken til at støtte op om det. Så tager vi forældre vores tørn, når børnene er hjemme.

Socialt er det utroligt vigtigt, at vores børn mødes med ligestillede, de er trygge ved. Deres udfordringer gør, at de ikke ofte kan indgå socialt med normalt fungerende børn og unge, da de ikke kan aflæse de sociale spilleregler, der er gældende for gruppen.
Vores børn er enten teenagere eller nærmer sig teenagealderen. For normalt fungerende unge er det en svær tid at navigere i, vores børn, som er bevilget plads i Solsikken, har endnu mere behov for støtte i de år. Personalebesparelse vil igen give en boomerangeffekt, som vil ramme tilbage til, at børnene kan komme i mistrivsel. Dette vil i længden blive dyrere, da det giver øget risiko for mistrivsel ind i voksenlivet og derved endnu mere støtte til den enkelte.

Min søn er fuldt bevidst om, at han ikke er som andre. Han har store udtaleproblemer, han er udfordret motorisk og han har svært ved sociale relationer. Alt sammen noget, vi har arbejdet benhårdt med både hjemme og i skole. Han er endelig nu blevet klar til fritidsklub, så det vil alene her blive dyrt, hvis han skal stoppe igen. Jeg har nemlig været købt hjem til ham i snart to år, for at han først kunne få en normal skolegang og nu også et fritidstilbud. Jeg må indrømme jeg ikke kan se besparelsen være det værd, hvis jeg igen skal købes hjem på skatteydernes regning for at passe min søn 24 timer i døgnet. fordi han ikke kan være alene og regrederer, når hans behov ikke mødes.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...