Gå til hoved-indhold
22. november 2023 - kl. 00.11

Børnehuset Hånbæk laver særlig gave til alle VM-spillere i Frederikhavn

 • 1 af 9
 • 2 af 9
 • 3 af 9
 • 4 af 9
  Her ses armbåndene, som spillerne fra Ukraine får, når de ankommer til Frederikshavn.
 • 5 af 9
 • 6 af 9
 • 7 af 9
  Børnehuset Hånbæk har lavet 24 x 8 armbånd til spillerne fra Ukraine, Holland, Spanien, Tjekkiet, Argentina, Brasilien, Congo og Kasakhstan.
 • 8 af 9
 • 9 af 9
Af: Michael Frederiksen

Der venter spillerne fra de otte nationer, som fra næste uge spiller VM i kvindehåndbold i Frederikshavn, en særlig gave fra Børnehuset Hånbæk i Frederikshavn.

Knap 200 søde og energiske børn og pædagogisk personale fra flere af kommunens dagtilbud fyldte tirsdag Arena Nord med liv.

Kommunens mindste var nemlig inviteret til Trille Trolle Tumlinge Dag i Arena Nord. Børnene havde taget deres flotte hjemmelavede pynt med til VM i kvindehåndbold, der fløjtes i gang på onsdag 29. november kl. 18.00.

Børnene fra Børnehuset Hånbæk havde ikke bare pynt med til juletræet. De medbragte gaver til landsholdene fra Ukraine, Holland, Spanien, Tjekkiet, Argentina, Brasilien, Congo og Kasakhstan. Alle spillerne fra disse otte nationer får hver et armbånd lavet af perler i deres nationalfarver.

- Vi begyndte at lave armbåndene efter Halloween, så vi har brugt tre ugers tid på det, fortæller pædagog Julie Risom, der fik idéen sammen med sin kollega, Nina Juhl.

Børnene er vant til at lave gaver til deres forældre, så personalet har vist børnene video af håndboldspillerne, så de bedre kunne forstå, hvem der skal have armbåndene.

Elever fra 8.B på Nordstjerneskolen hjalp konsulenterne fra DanskHåndbold med Trille Trolle-aktiviteterne i Arena Nord, og de seje elever vakte stor begejstring som maskotterne Trille, Trolle og Vilja.

Der var gang i legen på Tumlingebanen i Idrætshallen, og børnene fik fyldt energidepoterne i caféen, hvor spillere fra FfI Håndbolds Special Olympics hjalp med at servere lune æbleskiver og saft.

VM i børnehøjde er en af de mange aktiviteter, Frederikshavn Kommune i samarbejde med Arena Nord, DanskHåndbold og Spar Nord Fonden afvikler for at involvere kommunens borgere i VM-værtskabet og skabe nye fællesskaber.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...