Gå til hoved-indhold
02 februar. 2024

Bygning af patruljeskibe: - Vi er den maritime højborg

  • 1 af 1
Af  June Menne

Byrådsmedlem June Menne (S), bestyrelsesmedlem i Frederikshavn Havn, har skrevet dette indlæg: Da nybygningsværfterne lukkede for 15-20 år siden, var det de færreste, der troede på, at værfterne ville kunne genopstå. Nu er optimismen, med rette, vakt til live igen, med sommerens forsvarsforlig og med en flåde, der skal fornyes.

Jeg oplever en optimisme og en positiv tilkendegivelse, at vi selv skal bygge vores nye patruljeskibe, hvilket jeg er helt enig i. Selvfølgelig skal vi bygge vores nye patruljeskibe selv, når vi har alle kompetencerne til det. Det vil også skabe mange nye job i Frederikshavn Kommune, hvis vi i givet fald bliver valgt til denne opgave.

Derfor blev jeg noget forurettet og overrasket over at læse et indlæg i Altinget Maritim samt fyrens.dk i januar. Her var forbundsformand for Dansk Metal, Claus Jensen, medforfatter på indlægget om at bygge skibe for staten/forsvaret, hvor han fremhævede Lindø og Odense Havn på Fyn.

Jeg tænkte, er han ikke formand for alle smede? Har han fuldstændig glemt , at der er andre steder, der bør fremhæves.

Jeg tænker selvfølgelig på vores kommune med tre værfter og kompetente arbejdstagere. Mon han har glemt, at han, som forbundsformand for Metal, bør kæmpe for alle metallerne i Danmark.

Jeg tænkte, mon han var blevet tillidsmand på Lindø igen, og fuldstændig havde glemt, at der er andre steder, som tydeligvis er bedre egnede.

Som der ligeledes bliver nævnt i deres indlæg på fyens.dk, handler det om hele tiden at være to skridt foran konkurrenterne, men i al beskedenhed er det jo lige det, vi er i Frederikshavn. Ja, jeg vil nærmest sige, vi er to meter foran, som vores borgmester, Birgit Stenbak Hansen, helt tydelig fremhæver i sit debatindlæg i Nordjyske 19. januar:

"Vi har havnearealerne, der skal til, og vi kan starte opbygning og yderligere værftskapacitet i morgen. Vi har service og reparation af skibe, herunder Søværnets skibe. Vi har værfter med kompetencer og ekspertise i nybygning af skibe. Vi har de relevante underleverandører. Vi har arbejdskraft samt uddannelsessteder til alle de maritime uddannelser. Skibsingeniøruddannelsen startede på MARTEC sidste år. Vi er Nato-havn".

Vi er den maritime højborg, og vi bør tages i betragtning, også af forbundsformand Claus Jensen.

Vi har brug for alle gode kræfter, der vil kæmpe for Frederikshavn Havn og kommune.

Jeg sender også lige en hilsen til gode folketingsvalgte i Nordjylland, hermed vores egen Bjarne Laustsen: Husk Nordjylland.

Glemmer I, så husker vi.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...