Gå til hoved-indhold
29. august 2023 - kl. 00.08

danmarks KULTURARV vil redde Ellinggård

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Ellinggård skal reddes, og det er stadig muligt. Det mener danmarks KULTURARV, som om et par uger kommer til Elling og fortæller mere om planerne.

Mandag 11. september kl. 19.00 kommer Knud Erik Jørgensen fra danmarks KULTURARV til Elling.

Her vil han på et orienteringsmøde fortælle alle interesserede om baggrunden for, at danmarks KULTURARV nu vil forsøge at redde ejendommen.

Knud Erik Jørgensen løfte også sløret for, hvorledes det er tanken, at ejendommen kan restaureres, og hvilke muligheder der fremadrettet vil være for aktiviteter på stedet.

Mødet finder sted i Sognegården på Tuenvej 10a i Elling.

Alle interesserede er meget velkomne.

Ellinggård skiftede ejer for 11 år siden, da landmand Lars Kringelholt solgte ejendommen til landmand Casper Poulsen. Hovedbygningen trænger i høj grad til en kærlig hånd. Byrådet i Frederikshavn Kommune har besluttet, at bygningen ikke må ombygges eller nedrives uden byrådets godkendelse.

Rundt omkring i Danmark ligger der et utal af bevaringsværdige ejendomme, som ingen har midlerne til at redde. Endnu. Det er kongstanken bag danmarks KULTURARV, og du kan være med.

- Sammen vil vi redde og gentænke den måde, vi bruger gamle bygninger på og give dem livet tilbage, så de får nyt liv og bliver centrum i lokale kulturmiljøer i fremtiden, skriver danmarks KULTURARV på sin hjemmeside.

Knud Erik Jørgensen er direktør, bestyrelsesmedlem og medstifter af danmarks KULTURARV, der brænder for vores fælles kulturarv.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...