Gå til hoved-indhold
27. februar 2024 - kl. 13.02

Duften af forår, blomstersnak og børneaktivitet

  • 1 af 6
  • 2 af 6
  • 3 af 6
  • 4 af 6
  • 5 af 6
  • 6 af 6
Af: Michael Frederiksen

Bangsbo Botaniske Haves Vennekreds deltager i Forårsmessen, som finder sted i weekenden 2.-3. marts i Arena Nord i Frederikshavn. Her vil "Vennerne" vise et lille udpluk af spændende orkidéer som en appetitvækker til Bangsbo Blomsterfestval 1. og 2. juni, hvor den verdenskendte orkidéekspert Michael Tibbs igen i år skaber en helt fantastisk udstilling med orkidéer i alle afskygninger.

Forårsmessens gæster kan også nyde en miniudstilling af kødædende planter, der ligeledes er en appetitvækker til Blomsterfestivalen, hvor et stort telt bliver indrettet med en uhyggelig og spændende udstilling af disse fascinerende planter. Tør du komme og kigge?

- For børnene laver vi en workshop, hvor man kan så sin helt egen slyngplante. Vi har frø af "Susanne med det sorte øje" med, og børnene får to potter med hjem, som de selv kan passe i vindueskarmen, indtil det er vejr til at plante dem ud enten på terrassen eller i haven. Er man god til at passe planter, kan "Susanne" blive meterhøj i løbet af sommeren. Det er altid spændende at følge planter fra frø til plante, som vokser sig større dag for dag, siger næstformand Herluf Johansen, Bangsbo Botaniske Have.

Lørdag kl. 11.00-12.00 er der foredrag med Kaj Andersen, der er én af Bangsbo Botaniske Haves gode venner og berejst planteentusiast. Han fortæller om Bangsbo Botaniske Haves spaltebed og tufbed.

- Kom og hør om tilblivelsen af bedene og hør om de alpine planter og deres anvendelse. Kaj har flotte billeder med og svarer gerne på alle spørgsmål vedrørende stenbede og planter dertil. Vi sælger desuden friske forårsblomster fra Sæby Planteskole, blandt andet Primula, Hornviol og Stedmoderblomst til fornuftige forårspriser. Køb et par blomster med hjem og skab forårsstemning i stuen eller haven – det trænger vi vist alle til, siger Herluf Johansen.

Har du spørgsmål til, hvad Vennekredsen laver i Bangsbo Botaniske Have, kan du få disse spørgsmål besvaret i weekenden, hvor du også kan få gode råd til pasning og pleje af din egen have.

Forårsmessen er åben begge dage fra kl. 9.00 til 16.00.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...