Gå til hoved-indhold
16. maj 2018 - kl. 00.05

En dybtfølt passion for visuel kommunikation

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Rikke Stjerne (t.v.) har fået rådgivning af iværksætterkonsulent Tanja Jørgensen, Erhvervshus Nord.
Af: Kanal Frederikshavn

En dybtfølt passion for visuel kommunikation kombineret med evnen til at skabe og forny er afsættet for Rikke Stjernes grafiske og kunstneriske virke. 

I begyndelsen af 2018 tog hun springet som iværksætter. I dag udstiller hun sine værker i landsdækkende kontorfællesskaber og har skabt unikke stemningsplakater af miljøet i Sæby. Rikke Stjerne har i opstartsfasen fået vejledning hos Erhvervshus Nord.

Så langt Rikke Stjerne husker tilbage, har hun tegnet, malet og lavet kreative påfund. Det er nu endt ud i virksomheden R Stjerne i Sæby, hvor hun hjælper virksomheder, organisationer og netværk med at designe og implementere en visuel identitet. Sideløbende har hun online galleriet CreaLove og designer unikke plakater med stemninger i Sæby.

- Mange virksomheder har et behov for en kærlig hånd, der kan varetage deres visuelle udtryk, både i det trykte og det digitale medie. Det er lige præcis der, min passion er. Jeg er samtidig lidt af en lokalpatriot, der helt naturligt henter inspiration i Sæby og naturen omkring os, siger Rikke Stjerne, som er uddannet grafisk design teknolog, social medie manager og Google certificeret manager og har flere års professionel erfaring i faget.

At Rikke Stjerne er lokalpatriot, ses på kundeporteføljen, som rummer en del virksomheder fra området. Blandt andet er hun designeren bag etiketterne på de vandflasker, som sælges i Læsø-færgens bistro. Her har hun kombineret design med funktionalitet ved at vise et kort over Læsø på etiketten.

- Jeg sætter en ære i at være med til at synliggøre vores områdes mange muligheder via mit grafiske arbejde og ikke mindst kombinere æstetik med en brugsfunktion, som vandflaskerne er et eksempel på, fortæller Rikke Stjerne, som er født og opvokset på Læsø.

Netop nu udstiller Rikke Stjerne desuden sine malerier på Business Park Sæby Syd og under projektet Art-up. Det betyder, at hendes malerier er udvalgt til at hænge på kontorfællesskaber og større virksomheder i hele landet.

I opstarten af virksomheden fik Rikke Stjerne rådgivning af Erhvervshus Nord, hvor hun i dag er tilknyttet som ekstern rådgiver under den regionale iværksætterindsatsen NIN StartUp. Her hjælper hun andre iværksættere i gang med råd og vejledning inden for visuel kommunikation.

- Det er fornøjelse at få lov til at samarbejde med andre spirende iværksættere, der alle brænder for deres idé og deres virksomhed. At det tilmed er virksomheder i vores lokalområde, gør det absolut ikke mindre interessant, siger Rikke Stjerne, som også er aktiv i erhvervsnetværket Morgenfruerne for kvindelige ejerledere og i Erhvervshus Nords iværksætternetværk for kommunens iværksættere.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...